Επειδή πολύς λόγος γίνεται εσχάτως όσον αφορά τις τιμές των ακινήτων που έχουν πάρει την ανιούσα, ειδικά σε προνομιούχες περιοχές της Αθήνας, όπως τα Ανάκτορα- Προεδρικό, αλλά και τα Νότια Προάστια με αφορμή το εμβληματικό έργο του Ελληνικού, θα σας κάνω κάποιες ενδιαφέρουσες αποκαλύψεις!

Μαθαίνω λοιπόν ότι στην πανάκριβη περιοχή πέριξ του Μεγάρου Μαξίμου και του Προεδρικού, στην Ηρώδου Αττικού και τις κάθετες και παράλληλες οδούς, όπου και το πιο μικρό διαμέρισμα πωλείται μερικά εκατομμύρια, καθώς οι τιμές έχουν φύγει στον Θεό και ήδη εφοπλιστές και μεγιστάνες έχουν σαρώσει τα πάντα, τρεις Έλληνες «τραπεζίτες» έχουν αποκτήσει προσφάτως εμβληματικά διαμερίσματα!

Ασφαλείς πληροφορίες που δεν επιδέχονται αμφισβήτηση τονίζουν στη στήλη εμφατικά ότι έχουν πραγματοποιηθεί τρεις αγοραπωλησίες μοναδικών και πανάκριβων ακινήτων στην περιοχή, όπου τελικοί αγοραστές είναι τρεις Έλληνες τραπεζίτες που δραστηριοποιούνται την ώρα τούτη σε επενδυτικές τράπεζες και πανίσχυρα funds του εξωτερικού!

Οι ίδιες πηγές σημειώνουν ότι εκ των τριών τραπεζιτών του …εξωτερικού, οι δύο είναι αυτή τη στιγμή εν ενέργεια! Και δραστηριοποιούνται σε πολύ σημαντικά τραπεζικά – επενδυτικά ιδρύματα…


Η Γιάννα παραχωρεί το παλάτι Γουλανδρή στο Μαξίμου!

Θα διαβάσατε ίσως την είδηση ότι η Γιάννα Αγγελοπούλου αγόρασε αντί πολύ υψηλού τιμήματος το «παλάτι» του Μιχάλη Γουλανδρή δίπλα στο Προεδρικό Μέγαρο, το οποίο είχε βγει από πιστωτικό ίδρυμα στο σφυρί!

Εκείνο ωστόσο που δεν έχει γίνει γνωστό και αποκαλύπτει σήμερα το Radar.gr είναι ότι η Γιάννα δεν προορίζει το υπερπολυτελές αυτό ακίνητο για προσωπική χρήση ή της οικογενείας της, αλλά αντιθέτως η απόκτηση του αποσκοπεί σε παραχώρηση του στο Δημόσιο για εθνικούς- οργανωτικούς λόγους!

Όπως με πληροφορούν πηγές κοντά στο περιβάλλον της ισχυρής κυρίας του 2004 και του 1821, η Γιάννα Αγγελοπούλου προορίζει το ακίνητο του Μιχάλη Γουλανδρή που βρίσκεται στην περιοχή του Προεδρικού Μεγάρου, να το παραχωρήσει στην κυβέρνηση και ειδικότερα στο Μαξίμου, προκειμένου εκεί να στεγαστούν υπηρεσίες που υπάγονται στον πρωθυπουργό και που λόγω έλλειψης χώρου δεν μπορούν να στεγαστούν στα υπόγεια του Μεγάρου Μαξίμου όπου κάθε τετραγωνικό έχει εξαντληθεί!

Υπό την έννοια αυτή, η αγορά του πολυτελούς οικήματος, μέσω πλειστηριασμού, από την ισχυρή εφοπλιστική οικογένεια, «πιάνει τόπο» για το Κράτος, και στο βαθμό που η κυβέρνηση κάνει αποδεκτή την δωρεά παραχώρηση της Γιάννας Αγγελοπούλου, θα επιλυθούν και χωροθετικά ζητήματα του Μαξίμου, που έχει «φρακάρει» από την παρουσία συμβούλων και υπηρεσιών!

Για την ιστορία, να ξέρετε, ότι ο περίφημος αμερικανός επικοινωνιολόγος Σταν Γκρίνμπεργκ, που αποτελεί σύμβουλο του Κυριάκου Μητσοτάκη σε θέματα εκλογικά, δημοσκοπικά και τάσεων της κοινής γνώμης, είναι γνωριμία της Γιάννας, η οποία κατά πληροφορίες, έκανε τις συστάσεις και έφερε τους δύο άνδρες σε επαφή!


Ο Κέκροψ, ο Άρειος Πάγος, η Τρ. Αττικής και η Ellington!

Πληροφορίες σχετικά με δύο επιχειρηματικά θέματα της επικαιρότητας:

1. Συνεδριάζει το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου σχετικά με το ιδιοκτησιακό θέμα του Κέκροπα ως προς την έκταση των 300 στρεμμάτων στο Π. Ψυχικό! Κατ’ αρχήν, για να ξέρετε, η υπόθεση θα κλείσει οριστικά μόνο στην περίπτωση που και οι τρεις δικαστές που μετέχουν στο εν λόγω δικαστικό συμβούλιο καταλήξουν σε ομοφωνία. Εάν υπάρξει αποτέλεσμα 2-1 προς τη μία ή την άλλη κατεύθυνση, τότε το ζήτημα θα εισαχθεί στην Ολομέλεια! Γι αυτό την ώρα τούτη επί της ουσίας η υπόθεση κρίνεται! Γιατί είναι πολύ πιο δύσκολο να πείσεις το σύνολο των δικαστών απ’ ότι να πείσεις με τα επιχειρήματα σου μόνο τρεις…

2. Στο θέμα της Τρ. Αττικής αυτό που αντιλαμβάνομαι από την περιρρέουσα ατμόσφαιρα είναι πως η πλειονότητα των ξένων που εμφανίστηκαν ως υποψήφιοι αγοραστές είναι …τουλάχιστον φραγκοφωνιάδες!

Μόνο ένας διεθνής παίκτης ξεχώρισε! Γράψτε το: η Ellington!

Οπότε εικάζω πως είτε τώρα, μαζί με ΤΜΕΔΕ, ΕΦΚΑ, ΤΧΣ, είτε μετά, στην δεύτερη φάση της διαδικασίας που θα επακολουθήσει την αύξηση των 240 εκατ., ο στρατηγικός επενδυτής θα είναι η Ellington!


Ελλάκτωρ: Οι μισοί χρηματιστές ψάχνουν αγοραστή για το 10% των Μπακοκαυμενάκηδων!

Μπορεί επισήμως, μέσα από τοποθετήσεις και παρεμβάσεις, να υποστηρίζουν ότι τους ενδιαφέρει η ενεργός συμμετοχή τους στα δρώμενα του ομίλου Ελλάκτωρ, και ότι δεν έχουν δεύτερες σκέψεις, ωστόσο οι πληροφορίες της στήλης λένε άλλα για τις πραγματικές προθέσεις των «εφοπλιστών» Μπακοκαυμενάκηδων, του διαχρονικού Σάκη και του μπον βιβέρ Εξάρχου!

Σύμφωνα με πληροφορίες που «έπιασαν» οι κεραίες της στήλης, η παρέα των «εφοπλιστών» αναζητά απεγνωσμένα αγοραστές για μέρος η για το σύνολο των μετοχών που κατέχει στον ισχυρό εργοληπτικό όμιλο!

Ασφαλείς πηγές επισημαίνουν ότι μετά από σχετική εντολή των Μπακοκαυμενάκηδων οι …μισοί χρηματιστές ψάχνουν αγοραστές σε Ελλάδα και (κυρίως) εξωτερικό για να πουλήσουν το 10% του Ελλάκτωρα, γεγονός που καταδεικνύει ότι πρόθεση των εφοπλιστών, υπό το βάρος των γεγονότων και των συνθηκών, είναι πώς θα πουλήσουν τα μετοχικά πακέτα που κατέχουν και πώς θα απεγκλωβιστούν από μια μεγάλη επένδυση όπου δεν κατάφεραν να υλοποιήσουν τον αρχικό τους στόχο! Και πλέον αποσκοπούν στο πώς θα πουλήσουν!!! Με πρώτο υποψήφιο αγοραστή τους Ολλανδούς, οι οποίοι …δεν ανταποκρίνονται προς το παρόν!

Υπό αυτό το πρίσμα, οι επώνυμοι χρηματιστές έχουν ξαμοληθεί και αναζητούν αγοραστή για το πρώτο πακέτο του Ελλάκτωρα που βγαίνει (ατύπως και με μυστικότητα) προς πώληση από τους Αρκάδες «εφοπλιστές» με τιμή μεταξύ 2 και 3 ευρώ ανά μετοχή!