Αμετάβλητα στο 5,25% διατήρησε τα επιτόκια η Επιτροπή Νομισματικής Πολιτικής της Tράπεζας της Αγγλίας (BoE), με ψήφους 6-3 υπέρ, επιβεβαιώνοντας τις εκτιμήσεις των αναλυτών.

Σύμφωνα με το Reuters, η Bank of England ανέφερε ότι τα επιτόκια στο Ηνωμένο Βασίλειο πρέπει να παραμείνουν υψηλά για «παρατεταμένη περίοδο», μια ημέρα αφότου η Fed έστειλε σήμα ότι θα τα μειώσει την επόμενη χρονιά.

Δεν έγινε συζήτηση για μείωση των επιτοκίων ενώ η BoE εξακολουθεί να ανησυχεί ότι ο πληθωρισμός στη Βρετανία θα συνεχίσει να είναι πιο επίμονος από ό,τι στις Ηνωμένες Πολιτείες και την ευρωζώνη.

Η πολιτική της κεντρικής τράπεζας – η οποία προϋποθέτει σταδιακή πτώση των επιτοκίων στο 4,25% σε τρία χρόνια – έρχεται σε πλήρη αντίθεση με τις τελευταίες προσδοκίες της αγοράς που βλέπουν τα επιτόκια να πέφτουν σε αυτό το επίπεδο πριν από το τέλος του επόμενου έτους.

«Οι διαδοχικές αυξήσεις των επιτοκίων βοήθησαν να μειωθεί ο πληθωρισμός από πάνω από 10% τον Ιανουάριο σε 4,6% τον Οκτώβριο. Αλλά υπάρχει ακόμα πολύς δρόμος. Θα λάβουμε τις απαραίτητες αποφάσεις για να επανέλθει ο πληθωρισμός στο 2%», δήλωσε ο διοικητής της ΒοΕ, Άντριου Μπέιλι.

Διαβάστε ακόμη: