Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι «έχασαν» τη ζωή τους και άλλοι είκοσι τραυματίσθηκαν σήμερα το πρωί (15/09) στη Γουατεμάλα, όταν ποδοπατήθηκαν στο τέλος συναυλίας που δόθηκε στο πλαίσιο των εορταστικών εκδηλώσεων για την επέτειο της ανεξαρτησίας της χώρας.

Μέλη του Ερυθρού Σταυρού και εθελοντές πυροσβέστες παρείχαν τις πρώτες βοήθειες, ενώ, γνωστοποιήθηκε πως εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν επί τόπου στην πόλη Κουετσαλτενάνγκο, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων δυτικά της Πόλης της Γουατεμάλας.

Τοπικά Μέσα ενημέρωσης μετέδωσαν ότι τα θύματα ποδοπατήθηκαν, καθώς χιλιάδες άνθρωποι προσπαθούσαν να αποχωρήσουν από την περιοχή, με το πέρας της συναυλίας. Το δυστύχημα σημειώθηκε σε ανοιχτή πλατεία κατά τη διάρκεια του «Σελάφερ», μίας παραδοσιακής εκδήλωσης για την ανεξαρτησία της χώρας.

Η Γουατεμάλα επέτρεψε ξανά εφέτος τις εκδηλώσεις για την ανεξαρτησία της χώρας και της υπόλοιπης Κεντρικής Αμερικής από την Ισπανία, αφού, επί δύο χρόνια ίσχυαν αυστηρότατοι περιορισμοί, λόγω της πανδημίας του κορωνοϊού.

Διαβάστε ακόμη: