Δύο άνδρες, ένας Ρώσος και ένας Γάλλος, σκοτώθηκαν σήμερα (25/11), όταν ελικόπτερο συνετρίβη και τυλίχθηκε στις φλόγες στη Βιλφράνς–σιρ–Μερ, στη νοτιοανατολική Γαλλία, όπως γνωστοποιήθηκε από την πυροσβεστική υπηρεσία και τις αρχές της περιφέρειας.

Το ελικόπτερο είχε αναχωρήσει από τη Λωζάνη της Ελβετίας, με προορισμό το Μονακό. Το δυστύχημα σημειώθηκε γύρω στις 14:00 το μεσημέρι και όπως είπε ένας εκπρόσωπος της περιφέρειας Αλπ–Μαριτίμ, εντοπίσθηκαν δύο πτώματα.

Τα θύματα είναι ο Γάλλος πιλότος που εργαζόταν για την ιδιωτική εταιρεία Monacair του Μονακό και ένας επιβάτης, επιχειρηματίας ρωσικής καταγωγής με διαβατήριο Μάλτας. Το ελικόπτερο επρόκειτο να μεταφέρει και έναν δεύτερο επιβάτη, που όμως ακύρωσε την τελευταία στιγμή το ταξίδι του.

Ο πιλότος, ηλικίας περίπου 30 ετών, είχε εκπαιδευτεί σε αυτήν την περιοχή και τη γνώριζε πολύ καλά, ενώ, το ελικόπτερο ήταν «τελευταίας γενιάς», σύμφωνα με την εταιρεία.

Οι υπηρεσίες διάσωσης ανέφεραν ότι περισσότεροι από πενήντα πυροσβέστες αναπτύχθηκαν στην περιοχή της συντριβής και ότι δεν υπάρχει κίνδυνος εξάπλωσης της πυρκαγιάς.

Διαβάστε ακόμη: