Ο εισαγγελέας έχει ζητήσει τη διενέργεια πραγματογνωμοσύνης στην κατασκήνωση στη Χαλκιδική, όπου βρέθηκε νεκρή μέσα στην πισίνα η 8χρονη. Αυτό που θέλει να διαπιστώσει είναι οι συνθήκες για την ασφάλεια και τη φύλαξη των μικρών κατασκηνωτών.

Ωστόσο τα ερωτήματα περιμένουν ακόμα απαντήσεις, με τους χαροκαμένους γονείς να μην μπορούν να συνειδητοποιήσουν ότι το παιδί τους πήγε για διακοπές και δεν επέστρεψε ποτέ στο σπίτι του. «Δεν ξέρω αν υπήρχε επίβλεψη. Δεν μας έχουν πει τίποτα από την κατασκήνωση. Φοβάμαι ότι το παιδί μπορεί να πνίγηκε καθώς κολυμπούσε με τα άλλα παιδιά και να μην το κατάλαβαν εκείνη την ώρα, αλλά πολύ αργότερα», είπε στον Alpha ο πατέρας της 8χρονης.

Τραγωδία στη Χαλκιδική: Τι κατέθεσε η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης

Την ίδια ώρα, το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star έφερε στο φως της δημοσιότητας όσα κατέθεσε στην Αστυνομία η ναυαγοσώστρια της κατασκήνωσης. «Μόλις τελείωσαν την κολύμβηση τα παιδιά, περίπου στις 13:15, σύμφωνα με το πρόγραμμα, κοίταξα μέσα στην πισίνα. Δεν είδα κανέναν μέσα σε αυτή και στη συνέχεια κλείδωσα τη διπλή πόρτα εισόδου», φέρεται να υποστήριξε.

Η συγκεκριμένη κατασκήνωση στην Κρυοπηγή Χαλκιδικής έχει δύο πισίνες. Η τραγωδία έγινε στη μικρότερη. Η πρώτη αυτοψία στις εγκαταστάσεις ολοκληρώθηκε νωρίς το απόγευμα, χθες, μετά την παραγγελία της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Χαλκιδικής. Ο πραγματογνώμονας θα δώσει απαντήσεις σε συγκεκριμένα ερωτήματα για τα οποία βεβαίως ζητά απαντήσεις πρωτίστως η οικογένεια του παιδιού .

Αυτό που θα κληθεί να απαντήσει είναι αν η πισίνα βρίσκεται σε οριοθετημένο χώρο, ασφαλή για τα παιδιά και αν είναι περιφραγμένη κατάλληλα, με σταθερή περίφραξη, ύψους 1,20 μ., όπως προβλέπει η νομοθεσία. Επίσης, εξετάζεται αν υπήρχε ναυαγοσώστης στο σημείο, καθώς με βάση τον νόμο απαιτείται η παρουσία του για να εξασφαλίζεται η χρήση της από τα παιδιά, αλλά και αν υπάρχει κάποιος που επιτηρεί συνεχώς την πισίνα, ακόμα κι όταν δεν βρίσκονται εκεί παιδιά.

Υπάρχει όμως και ένα άλλο ερώτημα. Πώς είναι δυνατόν να ξεφεύγει έτσι εύκολα ένα παιδί από την επιτήρηση, να πηγαίνει στην πισίνα και να μην το καταλαβαίνει κανείς; Η δικογραφία βρίσκεται ήδη στα χέρια των δικαστικών αρχών και η έρευνα γίνεται βήμα βήμα.

Διαβάστε ακόμη: