Η Κέιτι Πέρι και η ομάδα της ήρθαν αντιμέτωποι την προηγούμενη εβδομάδα, με το Τμήμα Περιβάλλοντος των Βαλεαρίδων Νήσων, αναφορικά με βιντεοκλίπ που γύρισαν για το νέο της τραγούδι, «Lifetimes».

Το μουσικό κλιπ γυρίστηκε στο νησιωτικό σύμπλεγμα της Ισπανίας και σύμφωνα με την ανακοίνωση του παραπάνω τμήματος, φέρεται ότι η εταιρεία παραγωγής δεν έλαβε την κατάλληλη άδεια για να πραγματοποιήσει γυρίσματα στους προστατευόμενους αμμόλοφους του φυσικού πάρκου Ses Salines.

Το τμήμα ερευνά το ενδεχόμενο τα γυρίσματα του βίντεο, να προκάλεσαν περιβαλλοντική ζημιά στην παραλία. Στο βίντεο, η 39χρονη ποπ σταρ, φαίνεται να χορεύει στους αμμόλοφους του νησιού S’Espalmador, οι οποίοι προστατεύονται από ειδκά σχοινιά, που φαίνεται να υποδεικνύουν απαγορευμένη περιοχή.

Παρά την αναστάτωση στην παραγωγή του κλιπ, το δελτίο τύπου, επισήμανε στο τέλος, πως τα γυρίσματα στην εν λόγω περιοχή «δεν αποτελούν έγκλημα κατά του περιβάλλοντος», αλλά «μάλλον παραβίαση». Από την άλλη, το αρμόδιο υπουργείο σημείωσε επίσης ότι η παραγωγή βίντεο «μπορεί να εγκριθεί» μέσω των κατάλληλων διαύλων.

Διαβάστε ακόμη: