Ο Kevin Darmody, 65 ετών, εθεάθη για τελευταία φορά στο Kennedy’s Bend -ένας γνωστός βιότοπος κροκοδείλων του θαλασσινού νερού σε μια απομακρυσμένη περιοχή του βόρειου Queensland- το Σάββατο.

Μετά από διήμερη έρευνα στην περιοχή, η αστυνομία έκανε ευθανασία σε δύο μεγάλους κροκόδειλους και εντόπισε μέρη ανθρώπινου σώματος. Η αστυνομία είπε ότι ήταν ένα «τραγικό τέλος» για τον κ. Darmody. Θα διεξαχθεί επίσημη διαδικασία ταυτοποίησης.

Ο κ. Darmody ήταν ένας έμπειρος ψαράς και γνωστό μέλος της κοινότητας στο Cape York. Οι δύο κροκόδειλοι, που είχαν μήκος 4,1 μέτρα (13,4 πόδια) και 2,8 μέτρα μήκος, πυροβολήθηκαν τη Δευτέρα, περίπου 1,5 χλμ. από το σημείο που εθεάθη τελευταία. Ανθρώπινα υπολείμματα βρέθηκαν μέσα μόνο σε ένα από τα ερπετά, αλλά οι αξιωματικοί της άγριας ζωής πιστεύουν ότι και τα δύο συμμετείχαν στο περιστατικό.

Οι ψαράδες μαζί με τον κ. Darmody εκείνη τη στιγμή δεν είδαν την επίθεση, αλλά ανέφεραν ότι τον άκουσαν να φωνάζει, ακολουθούμενος από έναν δυνατό παφλασμό.

«Έτρεξα κάτω… αλλά δεν υπήρχε κανένα σημάδι του, μόνο τα στρινγκ του [οι σαγιονάρες] στην όχθη και τίποτα άλλο», είπε ο φίλος του John Peiti στο Cape York Weekly.

Οι κροκόδειλοι είναι συνηθισμένοι στον τροπικό βορρά της Αυστραλίας, αλλά οι επιθέσεις είναι σπάνιες. Ο θάνατος του κ. Darmody είναι μόλις η 13η θανατηφόρα επίθεση στο Κουίνσλαντ από τότε που ξεκίνησε η τήρηση αρχείων το 1985.

Ένας ψαράς σκοτώθηκε από κροκόδειλο σε παρόμοιες συνθήκες στο νησί Hinchinbrook του Queensland το 2021, ενώ σημειώθηκαν επίσης θανατηφόρες επιθέσεις στο βόρειο τμήμα της πολιτείας το 2017 και το 2016.

Από την απαγόρευση του κυνηγιού το 1974, ο πληθυσμός των κροκοδείλων του Queensland έχει ανακάμψει από το χαμηλό των περίπου 5.000 ζώων σε περίπου 30.000 σήμερα. Μια έκθεση του 2019 πρότεινε κατά μέσο όρο 1,7 ενήλικες κρόκοι που ζουν σε κάθε χιλιόμετρο του ποταμού που ερευνήθηκε.

Στο πλαίσιο του προγράμματος διαχείρισης του Queensland, οι «προβληματικοί κροκόδειλοι» απομακρύνονται από περιοχές όπου απειλούν τη δημόσια ασφάλεια και, σε σπάνιες περιπτώσεις, υποβάλλονται σε ευθανασία.

Διαβάστε περισσότερα