search

ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει στο Twitter

Δήλωση ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στο Twitter έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ...

Τραμπ: Δεν έχει πρόθεση να επιστρέψει στο Twitter

Δήλωση ότι δεν έχει καμία πρόθεση να επιστρέψει στο Twitter έκανε ο Ντόναλντ Τραμπ, παρότι η πλειοψηφία ψήφισε υπέρ της επιστροφής του στην πλατφόρμα στη δημοσκόπηση που πραγματοποίησε ο Έλον Μασκ.

Περίπου 15 εκατ. χρήστες του Twitter στη δημοσκόπηση με το 51,8% να τάσσεται υπέρ της επιστροφής του αφότου η πλατφόρμα κοινωνικής δικτύωσης τον έδιωξε για λόγους υποκίνησης βίας.

«Ο λαός μίλησε. Ο Τραμπ θα επιστρέψει», έγραψε ο Mασκ σε tweet.

Ο λογαριασμός του Τραμπ, ο οποίος είχε 88 εκατ. followers προτού απαγορευθεί στις 8 Ιανουαρίου του 2021, άρχισε να προσελκύει ξανά followers, οι οποίες αριθμούσαν σε 100.000 έως το βράδυ του Σαββάτου.

Ορισμένοι χρήστες ανέφεραν αρχικά ότι δεν μπορούσαν να ακολουθήσουν τον αποκαταστημένο λογαριασμό το απόγευμα του Σαββάτου.

Ο Τραμπ είχε εμφανιστεί λιγότερο ένθερμος νωρίτερα την ίδια μέρα. «Δεν βλέπω κανένα λόγο για αυτό», είπε ο πρώην πρόεδρος μέσω βίντεο όταν ρωτήθηκε εάν σχεδιάζει να επιστρέψει στο Twitter από μια επιτροπή στην ετήσια συνάντηση ηγεσίας του Ρεπουμπλικανικού Εβραϊκού Συνασπισμού.

Είπε ακόμη ότι θα παραμείνει στη νέα του πλατφόρμα Truth Social, την εφαρμογή που αναπτύχθηκε από την startup του Trump Media & Technology Group (TMTG), η οποία, όπως είπε, παρουσίασε μεγαλύτερη αφοσίωση χρηστών από το Twitter και τα πήγαινε «εξαιρετικά καλά».

Ο Τραμπ, ο οποίος την Τρίτη ξεκίνησε την εκστρατεία για την υποψηφιότητά του για το Λευκό Οίκο ξανά το 2024, επαίνεσε τον Μασκ και είπε ότι πάντα του άρεσε.

Προσέθεσε ωστόσο ότι το Twitter υπέφερε από bots, ψεύτικους λογαριασμούς και ότι τα προβλήματα που αντιμετώπιζε ήταν «απίστευτα».

Ο Μασκ είπε για πρώτη φορά το Μάιο ότι σχεδίαζε να ακυρώσει την απαγόρευση του Τραμπ και το χρονοδιάγραμμα οποιασδήποτε επιστροφής από τον Τραμπ παρακολουθείτο στενά – παρότι προκάλεσε ανησυχίες από πολλούς από τους διαφημιστές του Twitter.

Έκτοτε, ο δισεκατομμυριούχος προσπάθησε να καθησυχάσει τους χρήστες και τους διαφημιστές ότι μια τέτοια απόφαση θα ληφθεί λαμβάνοντας υπόψη ένα συμβούλιο εποπτείας περιεχομένου που αποτελείται από άτομα με «πολύ διαφορετικές απόψεις» και ότι δεν θα πραγματοποιηθούν επανατοποθετήσεις λογαριασμού πριν από τη συνεδρίαση του συμβουλίου.

Εάν ο Τραμπ επιστρέψει στο Twitter, η κίνηση αυτή θα εγείρει ερωτήματα σχετικά με τη δέσμευσή του στο Truth Social, το οποίο κυκλοφόρησε στο App Store της Apple τον Φεβρουάριο και στο Play Store της Google τον Οκτώβριο.

Ο Τραμπ έχει περίπου 4,57 εκατομμύρια οπαδούς στο Truth Social. Το Truth Social ήταν η κύρια πηγή άμεσης επικοινωνίας του Τραμπ με τους οπαδούς του από τότε που άρχισε να δημοσιεύει τακτικά στην εφαρμογή τον Μάιο.

Έχει χρησιμοποιήσει το Truth Social για να προωθήσει τους συμμάχους του, να επικρίνει τους αντιπάλους του και να υπερασπιστεί τη φήμη του εν μέσω νομικού ελέγχου από την κυβέρνηση, το Κογκρέσο και ομοσπονδιακούς ερευνητές.

Η συμφωνία του με την εταιρεία, ωστόσο, ανοίγει την πόρτα στον Τραμπ να εμπλακεί εκτενώς σε άλλες πλατφόρμες.

Ο Τραμπ είναι υποχρεωμένος να δίνει στο Truth Social αποκλειστικότητα έξι ωρών σε οποιαδήποτε ανάρτηση – αλλά είναι ελεύθερος να δημοσιεύει «πολιτικά μηνύματα» σε οποιονδήποτε ιστότοπο, ανά πάσα στιγμή, σύμφωνα με την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς.

Διαβάστε ακόμη: