Η Τουρκία παρακολουθεί στενά τη στρατιωτική ενίσχυση της Ελλάδας. Τα τουρκικά ΜΜΕ με εκτενή δημοσιεύματα κάλυψαν την υπογραφή των τελικών συμβάσεων για την απόκτηση των φρεγατών Belharra, καθώς και ακόμη έξι πολεμικών αεροσκαφών Rafale, από τον Έλληνα υπουργό Άμυνας Νίκο Παναγιωτόπουλο και τη Γαλλίδα ομόλογό του Φλωράνς Παρλί.

«Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» είναι ο τίτλος δημοσιεύματος της Yeni Safak.

Η ενημερωτική πύλη haber7.com, κάνει αναφορά στις ελληνογαλλικές σχέσεις όπως έχουν διαμορφωθεί μετά την υπογραφή αμυντικής συμφωνίας ανάμεσα σε Αθήνα και Παρίσι το 2021. «Η Ελλάδα υπέγραψε την αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» αναφέρει μεταξύ άλλων.

«Με τη συμφωνία που υπεγράφη στην Αθήνα μεταξύ του Έλληνα υπουργού Άμυνας Νίκου Παναγιωτόπουλου και της Γαλλίδας ομολόγου του Φλωράνς Παρλί, η Ελλάδα επισημοποίησε την αγορά φρεγατών και 6 Rafale από τη Γαλλία» σχολιάζει η εφημερίδα Aydinlik.

«Η Ελλάδα κατέληξε σε συμφωνία για αγορά φρεγατών και πολεμικών αεροσκαφών από τη Γαλλία» γράφει η Yeni Akit, παρουσιάζοντας παλαιότερες δηλώσεις του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, πως οι ελληνογαλλικές συμφωνίες θα δεσμεύουν τις δύο χώρες για χρόνια.

tourkikamme-