Χωρίς «λευκό καπνό» ολοκληρώθηκαν οι χθεσινές (02/03) διαβουλεύσεις της συμμαχίας των έξι κομμάτων της τουρκικής αντιπολίτευσης για την επιλογή του υποψηφίου κοινής αποδοχής που θα αναμετρηθεί με τον Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές. Προχθές (01/03), ο Πρόεδρος της Τουρκίας έθεσε τέλος στα σενάρια αναβολής των εκλογών λόγω των σεισμών που έπληξαν τη νοτιοανατολική Τουρκία, επιβεβαιώνοντας ότι οι προεδρικές και βουλευτικές κάλπες θα στηθούν τη 14η Μαΐου.

Η σύσκεψη, την οποία διοργάνωσε ο επικεφαλής του Ρεπουμπλικανικού Λαϊκού Κόμματος (CHP), Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, διήρκησε περίπου έξι ώρες και αμέσως μετά, τόνισε ότι οι τελικές αποφάσεις θα ληφθούν το μεσημέρι της προσεχούς Δευτέρας (06 Μαρτίου). Μεταξύ των πιθανών αντιπάλων του Ταγίπ Ερντογάν στις προσεχείς προεδρικές εκλογές ξεχωρίζουν τα ονόματα του Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου, του Δημάρχου Κωνσταντινούπολης, Εκρέμ Ιμάμογλου και του Δημάρχου Άγκυρας, Μανσούρ Γιαβάς. Όλοι οι υποψήφιοι προέρχονται από το CHP.

Διαβάστε ακόμη: