Ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν έβαλε… χέρι σε υπουργό του με αφορμή την υπογραφή του, ζητώντας του να την αλλάξει, ενώ τα μικρόφωνα ήταν ανοιχτά και κατέγραφαν την συνομιλία!

«Ρε! Μα τι είδους υπογραφή είναι αυτή; Να αλλάξεις την υπογραφή σου!» είπε στον υπουργό Εμπορίου, ο οποίος έμεινε να τον κοιτά αμήχανα.

Η αγορά των αμφίβιων οχημάτων που προκαλεί ανησυχία

Την ενόχληση της Τουρκίας προκάλεσε η αγορά των επιθετικών αμφίβιων οχημάτων προσωπικού από την Ελλάδα. Τα τουρκικά ΜΜΕ αναφέρουν ότι «οι Έλληνες θα τα πάνε στα νησιά που πρέπει να είναι αποστρατιωτικοποιημένα» και προσθέτουν: «Η Ελλάδα παραβιάζει τις συνθήκες. Το Κογκρέσο ενέκρινε την πώλησή τους».

Όπως αναφέρει στο ρεπορτάζ του το τηλεοπτικό δίκτυο Haber Global, «το Κογκρέσο ενέκρινε την πώληση αμφίβιων επιθετικών  οχημάτων  στην Ελλάδα. Η κυβέρνηση της Αθήνας, δείχνει αποφασισμένη να τα χρησιμοποιήσει στο Αιγαίο παρά τους αντίθετους όρους των συνθηκών.

Αν και το τελευταίο διάστημα έγιναν βήματα ομαλοποίησης, η Ελλάδα και πάλι αγνόησε το διεθνές δίκαιο. Επιτάχυνε τα εξοπλιστικά προγράμματα στο Αιγαίο. Το Κογκρέσο ενέκρινε το περσινό αίτημα της Αθήνας για την αγορά επιθετικών αμφίβιων οχημάτων.

Η Αθήνα σχεδιάζει να μεταφέρει αυτά τα επιθετικά οχήματα  στα νησιά του Αιγαίου. Αυτό το γεγονός αυξάνει την ένταση με την Τουρκία και παραβιάζει το αποστρατιωτικοποιημένο καθεστώς των νησιών του ανατολικού Αιγαίου.

Η Ελλάδα αγοράζει 63 επιθετικά αμφίβια οχήματα προσωπικού, 13αμφίβια οχήματα επίθεσης διοίκησης και αμφίβια οχήματα ανάκτησης, όπως και πολυβόλα, εκτοξευτές χειροβομβίδων. Το συνολικό κόστος φτάνει στα 268 εκατομμύρια δολάρια» αναφέρει το Haber Global στην ανάλυσή του.

Πρώτη δοκιμή του τουρκικού εθνικού μαχητικού ΤF-X

Την ίδια ώρα οι Τούρκοι πανηγυρίζουν επειδή το τουρκικό μαχητικό που ετοιμάζουν τροχοδρόμησε με τους κινητήρες του, το οποίο ωστόσο θα είναι έτοιμο μετά το 2030.

«Δεν θα χρειαστούμε τα F-16» πανηγυρίζουν τα τουρκικά ΜΜΕ με το «A Haber» να αναφέρει:

Το 5ης γενιάς εθνικό μαχητικό μαχητικό της Τουρκίας, προχώρησε σε έναυση κινητήρων και στη συνέχεια κινήθηκε ελεύθερα στον τροχόδρομο. Αυτές είναι οι εικόνες που όλοι θα νιώσουν υπερηφάνεια.

Αυτό είναι το εθνικό μαχητικό της Τουρκίας. Το εθνικό μαχητικό τροχοδρόμησε και η πρώτη δοκιμή ολοκληρώθηκε με επιτυχία. Έτσι προχώρησε με επιτυχία σε άλλη μια φάση.

Το εθνικό μαχητικό πριν από λίγο καιρό είχε κάνει έναυση κινητήρων και τώρα τροχοδρόμησε με επιτυχία. Το εθνικό μαχητικό μετά την έναυση των κινητήρων κινήθηκε στον διάδρομο».

H φωτογραφία Ιμάμογλου – Γιαβάς με φόντο τον Κεμάλ Ατατούρκ που ξεσήκωσε τους Τούρκους

Στο μεταξύ μία ανάρτηση του Ιμάμογλου με τον Γιαβάς πού έχει φόντο την φωτογραφία του Κεμάλ Ατατούρκ προκάλεσε ανησυχία στην κυβερνητική παράταξη. «Εργαζόμαστε για την ηρεμία και την ευημερία της χώρας. Όλα θα γίνουν υπέροχα» αναφέρουν στην ανάρτησή τους.

Διαβάστε περισσότερα