Γεμάτα σαλπάρουν τα πλοία από το λιμάνι του Πειραιά αλλά και της Ραφήνας με προορισμό τα ελληνικά νησιά. Διανύουμε τον δεύτερο μήνα του καλοκαιριού και η έξοδος των Αθηναίων συνεχίζεται.

Η Αττική αδειάζει σιγά-σιγά, με τους εκδρομείς να προτιμούν να περάσουν τις καλοκαιρινές τους διακοπές σε κάποιο νησί. Την τιμητική τους έχουν και φέτος οι Κυκλάδες.

Οι περισσότεροι ταξιδιώτες προνόησαν έκλεισαν τα ακτοπλοϊκά και τη διαμονή αρκετούς μήνες πριν καθώς όσο περνούσε ο καιρός οι τιμές έπαιρναν την ανιούσα.

Οι καλοκαιρινές διακοπές συνεχίζονται για πολλούς και η έξοδος των Αθηναίων θα συνεχιστεί για όλο τον Ιούλιο και Αύγουστο. Η Πάρος φέτος έσπασε κάθε ρεκόρ στις αφίξεις τουριστών. Τα πλοία που δένουν στο λιμάνι της Πάρου είναι γεμάτα κάνοντας το νησί να βουλιάζει από Έλληνες και ξένους επισκέπτες!

Σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία του Λιμεναρχείου Πάρου, τον Ιούνιο ο αριθμός των τουριστών που επισκέφθηκαν με πλοίο την Πάρο άγγιξε τις 100.000, σημειώνοντας αύξηση σε σχέση με τις αφίξεις του αντίστοιχου μήνα του 2019 σχεδόν κατά 7%!

«Οι φίλοι της Πάρου δεν μας εγκαταλείπουν ποτέ, εμείς έχουμε κάνει μια στοχευμένη στρατηγική ώστε να έχουμε κόσμο. Έχουμε ξεπεράσει κάθε προσδοκία. Φέτος είναι το ρεκόρ των ρεκόρ», τόνισε μιλώντας στο MEGA ο δήμαρχος Πάρου Μάρκος Κωβαίος.

Αξίζει να σημειωθεί ότι σε μια τετραμελής οικογένεια τα ακτοπλοϊκά εισιτήρια σε οικονομική θέση με επιστροφή, μαζί με αυτοκίνητο, αγγίζουν τα 632 ευρώ.

«Μετά από δύο χρόνια σκληρής πανδημίας, χαιρόμαστε που έχουμε τους επισκέπτες μας και μια κανονική σεζόν. Η πληρότητα είναι ήδη υψηλή στα ξενοδοχεία μας και είμαστε αισιόδοξοι και για το υπόλοιπο καλοκαίρι» σημείωσε ο ξενοδόχος Μπάμπης Βούλγαρης στην τηλεόραση του MEGA.

«H ζήτηση για ταξίδια ήταν υψηλή και οι κρατήσεις για φέτος είχαν ξεκινήσει ήδη από τα περασμένα Χριστούγεννα. Συνολικά, πιστεύω ότι το 2022 θα είναι ακόμα καλύτερο από το 2019», υπογράμμισε ο γενικός διευθυντής ξενοδοχείου Μιχάλης Μηναδάκης.

Τα αισιόδοξα στοιχεία που προκύπτουν από την καλή εκκίνηση της φετινής τουριστικής περιόδου ενισχύουν τις προσδοκίες ότι η σεζόν θα αποτελέσει ισχυρό ανάχωμα στις πληθωριστικές πιέσεις και θα δώσει σημαντική ώθηση στην οικονομία της χώρας.

Γ. Στουρνάρας: «Πάνω από 3.2% η ανάπτυξη, ο τουρισμός “έπιασε” το 100% του 2019»