Τα καλά νέα του τουρισμού δημιουργούν νέες επενδυτικές ευκαιρίες για όποιους έχουν όραμα και χρήμα, αλλά και πρακτικές ιδέες υλοποίησης.

Χαρακτηριστικό παράδειγμα η από κοινού επένδυση του ιδιοκτήτη της εταιρείας “Καράτζης”,του Αντώνη Καράτζη και του Δημήτρη Χαριτίδη, της Tez Tour Ελλάδας.

Ίδρυσαν την εταιρεία Horizon Sea Lines, η οποία απέκτησε ήδη το πρώτο της πλοίο, το οποίο πολύ σύντομα αρχίζει τα δρομολόγια κρουαζιέρας μεταξύ Ηρακλείου Κρήτης και Σαντορίνης.

Οι δύο επιχειρηματίες, συνεργάζονται ούτως ή άλλως στον τομέα του τουρισμού, καθώς ο Καράτζης διαθέτει εδώ και χρόνια μεγάλη τουριστική μονάδα στη Χερσόνησο, το Nana Beach, που μετονομάστηκε μετά την ανακαίνισή του σε Nana Golden Beach, με σχετικά νέο απόκτημα το πολυτελές Nana Princess.

Μεγάλη εμπειρία στον τουριστικό κλάδο έχει φυσικά και ο Χαριτίδης, συμβάλλοντας εξ ίσου στην επιτυχία του εγχειρήματος

Η νέα εταιρεία, βρίσκεται κοντά στην απόκτηση και δεύτερου πλοίου, χωρητικότητας 460 επιβατών, με στόχο μετά την κρουαζιέρα, να εισέλθουν και στην ακτοπλοΐα, μετά τη λήψη των σχετικών αδειών.

Η αρχική επένδυση ανέρχεται σε 6,5 εκατ. ευρώ.

Πρόκειται για ένα έξυπνο εγχείρημα, καθώς μεγάλο μέρος των τουριστών, ξένων και Ελλήνων, κατευθύνεται για επόμενο προορισμό τη Σαντορίνη ή ακόμα και για τριήμερα αναψυχής, από κατοίκους της Κρήτης.