Για τρίτη διαδοχική χρονιά, η Ελλάδα αναδείχθηκε ως Αγαπημένη Χώρα (Favorite Country) στα ετήσια αμερικανικά ταξιδιωτικά βραβεία “The Trazees”. Τα βραβεία διοργανώνουν από κοινού η ιστοσελίδα “Trazee Travel” (trazeetravel.com) και το κορυφαίο περιοδικό για τον επαγγελματικό τουρισμό και τον τουρισμό πολυτελείας “Global Traveler” της εκδοτικής εταιρείας FXExpress Publications.

Η Ελλάδα, πρωτοπόρος στην τουριστική βιομηχανία

«Ως νικήτρια σε αυτή την κατηγορία, είναι ξεκάθαρο ότι η Ελλάδα είναι πρωτοπόρος στην τουριστική βιομηχανία και η αγαπημένη χώρα των millennial ταξιδιωτών, που αποτελούν παγκοσμίως το πλέον περιζήτητο κοινό», σημείωσαν οι διοργανωτές.

Η ιστοσελίδα trazeetravel.com δημιουργήθηκε από τους συντάκτες της εκδοτικής εταιρείας και απευθύνεται κυρίως σε ταξιδιώτες ηλικίας από 24 έως 40 ετών, ενώ τα αποτελέσματα των βραβείων ανά κατηγορία προκύπτουν κάθε χρόνο έπειτα από ηλεκτρονική έρευνα – ψηφοφορία μεταξύ των αναγνωστών της ιστοσελίδας και του περιοδικού.

Η εφετινή έρευνα διενεργήθηκε από τη 14η Δεκεμβρίου 2021 έως την 1η Μαΐου 2022 και σε αυτήν, οι συμμετέχοντες μπορούσαν να υποβάλλουν ελεύθερα τις προτιμήσεις τους, χωρίς προεπιλεγμένη λίστα κριτηρίων και απαντήσεων.

Η επίσημη τελετή των βραβείων “The Trazees” θα πραγματοποιηθεί στις 16 Αυγούστου στο Σαν Ντιέγκο των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής, στο πλαίσιο του συνεδρίου “Global Business Travel Association” (GBTA), ενώ το ελληνικό βραβείο θα παραλάβει ο προϊστάμενος της ΕΟΤ σε Ηνωμένες Πολιτείες & Καναδά, Κωνσταντίνος Χαροκόπος.

«Η Ελλάδα αποτελεί τον ιδανικό προορισμό για διακοπές παγκοσμίως», γράφει η ιταλική “Repubblica”

Η “Repubblica” φιλοξενεί διθυραμβικό αφιέρωμα για το ελληνικό καλοκαίρι στη σημερινή έκδοση (01/08), προτείνοντας πέντε «άγνωστους θησαυρούς», οι οποίοι ταιριάζουν και στα… ιδιαίτερα ενδιαφέροντα των Ιταλών ταξιδιωτών.

Στην πρώτη θέση των προτάσεων βρίσκεται η Αστυπάλαια, ενώ ακολουθούν νησιά από τις Κυκλάδες, τα Δωδεκάνησα και τα Επτάνησα.

«Δεν είναι υπερβολή να ορίσουμε την Ελλάδα ως το ιδανικό μέρος για διακοπές σε όλον τον κόσμο με περισσότερα από διακόσια ονειρικά νησιά και ένα έθνος που αποτελεί το λίκνο του δυτικού πολιτισμού και το σπίτι της Δημοκρατίας», επεσήμανε η εφημερίδα.

Αστυπάλαια, η «πεταλούδα του Αιγαίου»

Η Αστυπάλαια αποτελεί έναν «παράδεισο» ιστορικών μνημείων, γραφικών χωριών, υπέροχων παραλιών, απαράμιλλης γαστρονομίας και εκλεκτών τοπικών προϊόντων, όπως το μέλι και παράλληλα, προσφέρει ξεχωριστές εμπειρίες στους περιπατητές και τους φυσιολάτρες, σύμφωνα με το άρθρο.

Τονίσθηκε, επίσης, πως η Αστυπάλαια είναι το μοναδικό νησί που θα οδηγήσει τους επισκέπτες στο μέλλον της αειφορίας, μέσα από το πρωτοπόρο «πράσινο» εγχείρημα που υλοποιείται και με την ίδια ευκολία, θα τούς «ταξιδέψει» στο παρελθόν και το μοναδικό αρχαίο νεκροταφείο βρεφών του κόσμου, που χρονολογείται δεκάδες αιώνες νωρίτερα, από τη Γεωμετρική περίοδο.