H βιομηχανία των sneakers είναι από τις πιο επικερδείς τα τελευταία χρόνια, χάρη στους sneakerheads, οι οποίοι ξοδεύουν τεράστια χρηματικά ποσά για να αποκτήσουν ένα πολυπόθητο ζευγάρι.

Πλέον δίνεται η δυνατότητα σε όλους – sneakerheads και μη – να φορέσουν μερικά από τα πιο περιζήτητα μοντέλα στην αγορά χωρίς να χρειαστεί να τα αγοράσουν, χάρη στην νέα διαδικτυακή πλατφόρμα Kyx World που ιδρύθηκε από τον Brian Mupo (ο οποίος είναι επίσης διευθύνων σύμβουλος) και τον Steve Dorfman (COO της εταιρείας).

Εναλλακτική λύση

Σύμφωνα με τον Brian Mupo, οι τιμές μεταπώλησης των sneakers έχουν ξεφύγει, οπότε η δημιουργία μιας εταιρείας σαν αυτή, παρέχει μια εναλλακτική λύση στους καταναλωτές που συχνά απογοητεύονται επειδή δεν μπορούν να πάρουν στα χέρια τους ένα ζευγάρι.

https://twitter.com/kyx_world/status/1399719304338178048?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1399719304338178048%7Ctwgr%5E%7Ctwcon%5Es1_c10&ref_url=https%3A%2F%2Fperpetual.gr%2Fstyle%2Ftwra-mporeis-na-noikiaseis-anti-na-agoraseis-ena-zeugari-panakriva-zeugaria-sneakers%2F

Με την Kyx World οι συνδρομητές μπορούν να πάρουν ζευγάρια sneakers και να τα φορέσουν για έναν μήνα, και στην συνέχεια να επιλέξουν αν θα τα αγοράσουν ή αν θα τα ανταλλάξουν για ένα νέο ζευγάρι τον επόμενο μήνα. Οι συνδρομές ξεκινούν από 49 δολάρια τον μήνα για ένα ζευγάρι sneakers αξίας έως 250 δολάρια και φτάνουν τα 599 δολάρια τον μήνα. Επίσης, οι συνδρομητες μπορούν να επιλέξουν είτε ολοκαίνουργια, είτε ελαφρώς φθαρμένα sneakers.

900 συνδρομητές

Αυτή την στιγμή η Kyx World έχει περίπου 900 ενεργούς συνδρομητές, και μέχρι το τέλος του έτους, η εταιρεία εκτιμά ότι θα έχει 4.000 συνδρομητές. Όσον αφορά τα sneakers υπάρχουν περίπου 275 στυλ (3.000 ζευγάρια) με τις τιμές μεταπώλησης τους να κυμαίνονται από 200 έως 2.000 δολάρια.

Σύμφωνα με τον Mupo, η πλειονότητα των sneakers είναι καινούργια, ωστόσο υπάρχουν και ορισμένα που είναι ελαφρώς μεταχειρισμένα, κάτι που δεν προβληματίζει τους καταναλωτές, δεδομένου ότι έχουν την ευκαιρία να φορέσουν μοντέλα όπως το Off-White x Air Jordan 5 SP “Sail,” το Union x Air Jordan 4 Retro “Off Noir,” και τα Adidas Yeezy 700 V3 “Clay Brown”.

Η Kyx World συνεργάστηκε επίσης με βετεράνους της βιομηχανίας υποδημάτων, όπως τον διάσημο σχεδιαστή και συλλέκτη αθλητικών παπουτσιών, Jeff Staple, ο οποίος είναι και creative director της εταιρείας. Σύμφωνα με τον Staple, αυτό που προσφέρει η Kyx World είναι η εμπειρία του unboxing και φυσικά του να φορέσεις ένα πολυπόθητο ζευγάρι sneakers, το οποίο στην συνέχεια μπορείς να δώσεις πίσω.