Αφού συνεργάστηκε με το κατάστημα πώλησης sneakers English Sole για την δημιουργία της διαδικτυακής δημοπρασίας με την ονομασία Scarce Air, ο οίκος Sotheby’s τώρα έστρεψε την προσoχή του σε ένα ακόμα πιο σπάνιο sneaker.
Σύμφωνα με δημοσιεύματα, ο ιστορικός οίκος δημοπρασιών αναμένεται να πουλήσει αργότερα αυτόν τον μήνα το πρωτότυπο Nike Air Yeezy που φόρεσε επί σκηνής ο ίδιος ο Κάνιε Γουέστ κατά την διάρκεια των βραβείων Grammy το 2008. Με αξία μεγαλύτερη από 1 εκατομμύριο δολάρια, αυτό το ζευγάρι είναι τα πιο πολύτιμα sneakers που έχουν εμφανιστεί ποτέ σε δημοπρασία του οίκου.

Το συγκεκριμένο ζευγάρι είναι τόσο σπάνιο όχι γιατί τόσο φορέθηκε από το Γουέστ, αλλά γιατί είναι το πρώτο παράδειγμα που δημιουργήθηκε από τον ράπερ σε συνεργασία με την Nike. Το sneaker ήταν ένα καλά φυλαγμένο μυστικό και όταν έκανε το ντεμπούτο του, όλοι εντυπωσιάστηκαν, καθώς διέθετε μια εντελώς νέα σιλουέτα που δημιουργήθηκε για έναν καλλιτέχνη και όχι για έναν αθλητή.
 
Το sneaker διατίθεται σε μέγεθος 42 και δημιουργήθηκε στο “Innovation Kitchen” της Nike στο Όρεγκον. Σχεδιάστηκε από τον Κάνιε Γουέστ και τον Μαρκ Σμιθ, και διαθέτει μαύρο δερμάτινο επάνω μέρος με διάτρητες λεπτομέρειες, ξεβαμμένο το Swoosh της Nike, ενα δερμάτινο ιμάντα στο επάνω μέρος που κλείνει πλευρικά και μπεζ εξωτερική σόλα. Το ζευγάρι συνοδεύεται από ένα custom ξύλινο κουτί, το οποίο διαθέτει ένα σχέδιο που χαράχτηκε με λέιζερ από τον Σμιθ.
Τα Nike Air Yeezy πωλούνται από τον συλλέκτη αθλητικών παπουτσιών Ryan Chang, ο οποίος θα παρουσιάσει τα sneakers σε μια έκθεση στο Συνεδριακό και Εκθεσιακό Κέντρο του Χονγκ Κονγκ από τις 16 Απριλίου έως τις 21 Απριλίου. Στην συνέχεια θα διαθετούν μέσω μιας ιδιωτικής πώλησης, με όσους ενδιαφέρονται να μπορούν να υποβάλλουν προσφορές απευθείας στον οίκο Sotheby’s.

Δείτε όλες τις τελευταίες Ειδήσεις από την Ελλάδα και τον Κόσμο, τη στιγμή που συμβαίνουν, στο Radar.gr.