Πολύ γρήγορα, σε σχέση με τους ρυθμούς που κινείται η εκδίκαση των υποθέσεων στον Άρειο Πάγο, πρόκειται να συζητηθεί από το ανώτατο Δικαστήριο, η υπόθεση της τράπεζας Πειραιώς, μετά την αίτηση αναίρεσης που άσκησε ο εισαγγελέας του Αρείου Πάγου στο απαλλακτικό βούλευμα που έθεσε την υπόθεση στο αρχείο, λόγω της μη έγκλησης από την Διοίκηση της τράπεζας κατά των 48 κατηγορουμένων για το μεγάλο σκάνδαλο!

Σύμφωνα με ασφαλείς πληροφορίες, η υπόθεση της Τράπεζας Πειραιώς, το σκάνδαλο που συντάραξε το εγχώριο τραπεζικό σύστημα με μεγάλο πρωταγωνιστή – εκτός των άλλων- τον εφοπλιστή Γ. Λογοθέτη, προσδιορίστηκε να συζητηθεί περί τα τέλη Ιανουαρίου – αρχές Φεβρουαρίου όταν και το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου (τριμελές) θα κρίνει την συγκεκριμένη υπόθεση ως προς την συνταγματικότητα της!

Και τούτο διότι, η εναπόθεση της στο αρχείο διά μέσω της έκδοσης απαλλακτικού βουλεύματος, τόσο από το πρωτοβάθμιο δικαστήριο, όσο και από το εφετείο, έλαβε χώρα όχι λόγω της μη ύπαρξης ενοχοποιητικών στοιχείων, αλλά εξαιτίας του νόμου της κυβέρνησης που παρείχε ασυλία στους τραπεζίτες και έθετε ως προϋπόθεση για την εκδίκαση των υποθέσεων αυτών, την ύπαρξη έγκλησης από τις διοικήσεις των τραπεζών, στην προκειμένη περίπτωση της Τρ. Πειραιώς που ποτέ δεν υπεβλήθη!

Επί του προκειμένου τώρα, η εκδίκαση της συγκεκριμένης υπόθεσης από το πολιτικό τμήμα του Αρείου Πάγου, είναι ανεξάρτητη από την κύρια υπόθεση της συνταγματικότητας του νόμου περί ασυλίας των τραπεζιτών, η έκβαση της οποίας θα κριθεί από την Ολομέλεια του Αρείου Πάγου και θα δώσει ένα τέλος στο ανοιχτό αυτό ζήτημα, που απασχολεί την τραπεζική και επιχειρηματική αγορά!