Στην Κουμουνδούρου το κλίμα είναι βαρύ και ασήκωτο.

Χρεώνουν τις αλλεπάλληλες γκάφες στους στενούς συνεργάτες του Αλέξη Τσίπρα Πόπη Τσαπανίδου, Μπάμπη Παπαδάκη και Νίκο Ανδριόπουλο.

Σύμφωνα με καλά πληροφορημένη πηγή, δύο πρόσωπα τα οποία στήριξαν τον Αλέξη Τσίπρα σε όλη τη διάρκεια της πολιτικής του διαδρομής, οι Θάνος Καρτερός και Κώστας Βαξεβάνης, έχουν αποστασιοποιηθεί από τον ερασιτεχνικό θίασο που έχει αναλάβει να χαράξει στρατηγική και επικοινωνία.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στον ΣΥΡΙΖΑ έχει ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά της εσωκομματικής αντιπολίτευσης.

Μυστική «Ομπρέλα»

Σε μυστική σύσκεψη στελεχών της ΟΜΠΡΕΛΑΣ που έγινε στο Χαλάνδρι αποφασίστηκε να τεθεί ζήτημα ηγεσίας στην περίπτωση κατά την οποία τα ποσοστά του ΣΥΡΙΖΑ κινηθούν σε επίπεδα κάτω από τις προηγούμενες εκλογές.

Η εξέλιξη αυτή μπορεί να προκαλέσει εμφύλιο την επομένη ημέρα των εκλογών.

Πολλοί είναι αυτοί που φοβούνται ότι μια ήττα την Κυριακή θα ανοίξει τον δρόμο για εκλογική συντριβή του ΣΥΡΙΖΑ στις επόμενες εκλογές.

Σε μια αναμέτρηση όταν δεν υπάρχει διακύβευμα οι ψηφοφόροι ενισχύουν μικρότερα κόμματα.

Τι θα φέρει η ήττα

Μια ήττα του ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά πάνω από πέντε μονάδες από τη Νέα Δημοκρατία αναμένεται να απελευθερώσει ένα μεγάλο ποσοστό κεντροαριστερών ψηφοφόρων που είναι εγκλωβισμένοι στο κόμμα του Αλέξη Τσίπρα και να εκτινάξει στον δεύτερο γύρο τα ποσοστά του ΠΑΣΟΚ.

Η εξέλιξη αυτή οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια τον ίδιο τον Αλέξη Τσίπρα εκτός ΣΥΡΙΖΑ.

Αυτό βέβαια δεν σημαίνει ότι θα επιλέξει την πολιτική αποστρατεία.

Αντίθετα, θα επιδιώξει να στήσει ένα δικό του προσωποπαγές κόμμα, διεκδικώντας έναν ρόλο στο πολιτικό σκηνικό.

Νευρική κρίση προκάλεσε στην Κουμουνδούρου και η μεγάλη συγκέντρωση του ΚΚΕ στο Σύνταγμα.

Πρόκειται για τη μεγαλύτερη συγκέντρωση που οργάνωσε το ΚΚΕ την τελευταία δεκαετία.

Νέα εποχή για το ΚΚΕ

Η έντονη παρουσία της νεολαίας σηματοδοτεί μια νέα εποχή για το ΚΚΕ, τα ποσοστά του οποίου αναμένεται να αυξηθούν τουλάχιστον κατά τρεις ποσοστιαίες μονάδες.

Με δεδομένο ότι και το κόμμα της Ζωής Κωνσταντοπούλου εμφανίζεται να κινείται δημοσκοπικά στο 2%, οι διαρροές από τον ΣΥΡΙΖΑ προς τα κόμματα της παραδοσιακής αριστεράς λαμβάνουν χαρακτήρα αιμορραγίας.

Η κατάσταση δεν σώζεται ούτε από το διάγγελμα Κασιδιάρη, το οποίο αβαντάρει εμμέσως τον ΣΥΡΙΖΑ.

Όταν από τις φυλακές δίνει γραμμή να καταψηφιστεί η Νέα Δημοκρατία και τα μικρά κόμματα που βρίσκονται στα Δεξιά της Νέας Δημοκρατίας, τότε ο μόνος που ωφελείται είναι ο ΣΥΡΙΖΑ.

Διαβάστε περισσότερα