search

ΚΟΣΜΟΣ

Το Twitter ανέστειλε… ξανά τον λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ για υποκίνηση βίας

O Έλον Μασκ, είχε χαιρετίσει την επιστροφή του ράπερ στο Twitter τον Οκτώβριο

Το Twitter ανέστειλε... ξανά τον λογαριασμό του Κάνιε Γουέστ για υποκίνηση βίας

Δεν πρόλαβαν να περάσουν δύο μήνες και το Twitter ανέστειλε ξανά τον λογαριασμό του ράπερ Κάνιε Γουέστ.

Κι αυτό παρά το γεγονός ότι το νέο «αφεντικό» του Twitter, ο μεγιστάνος Έλον Μασκ, είχε χαιρετίσει την επιστροφή του ράπερ στην πλατφόρμα τον Οκτώβριο, ενώ έχει ταχθεί κατά της «λογοκρισίας» στο δημοφιλές μέσο κοινωνικής δικτύωσης.

Στο τελευταίο του tweet αργά την Πέμπτη, ο Μασκ είπε “Έκανα ό,τι ήταν δυνατόν. Παρόλα αυτά, παραβίασε ξανά τον κανόνα μας κατά της υποκίνησης σε βία. Ο λογαριασμός θα ανασταλεί”.

Το Twitter αργά την Πέμπτη περιόρισε επίσης ένα από τα tweets του Γουέστ. Ο λογαριασμός του ανεστάλη μέσα σε μια ώρα αφότου ο Μασκ απάντησε σε έναν χρήστη του Twitter, ο οποίος είπε «Ίλον κανόνισε τον Κάνιε Παρακαλώ».

Το Twitter δεν απάντησε αμέσως σε αίτημα του Reuters για σχόλιο.

Το Twitter είχε αποκαταστήσει τον λογαριασμό του ράπερ, πριν από την ολοκλήρωση της εξαγοράς της πλατφόρμας μέσων κοινωνικής δικτύωσης, ύψους 44 δισ. δολαρίων από τον Μασκ.

Ο Αφροαμερικανός ράπερ και παραγωγός, Κάνιε Γουέστ, εμφανίστηκε χθες στην τηλεοπτική εκπομπή του ακροδεξιού Άλεξ Τζόουνς και δήλωσε τον θαυμασμό του στον Χίτλερ, “καθώς έκανε καλά πράγματα”, όπως υποστήριξε.

Διαβάστε ακόμη: