Μου έκανε πραγματικά εντύπωση, βλέποντας μέσα από την επιλεκτική διαρροή φωτογραφιών σε συγκεκριμένο σάιτ (γεια σου ρε παπαδοπαίδι Μάικλ…), η λίστα των καλεσμένων στην κατοικία του πρέσβη των ΗΠΑ Τζορτζ Τσούνη, όπου παρατήρησα μεταξύ άλλων και πρόσωπα τα οποία έχουν στην κυριολεξία ξετινάξει οι Αμερικανικές Αρχές και υπηρεσίες, για τον φιλορωσικό ρόλο που έχουν διαδραματίσει!

Για πράξεις, παραλείψεις, πρακτοριλίκια, μεγάλη κονόμα από την κρίση, κατάχρηση θέσης εξουσίας προς ίδιον όφελος! Βεβαίως, θα μου πείτε, αυτό σε παραξένεψε; Εδώ ο βασικός «πράκτορας» του Κρεμλίνου στην Ελλάδα, που πήγε να αναπτύξει το φιλορωσικό δίκτυο προπαγάνδας με τηλεοπτικά κανάλια σε όλη την επαρχία, ξαφνικά μετέφερε το κατασχεμένο πετρέλαιο από την Κάρυστο στο Τέξας!!!

Κλασική περίπτωση στρατολόγησης λοιπόν… Και ευλόγως υποθέτω: μήπως οι 2 τουλάχιστον ύποπτες έως περίεργες παρουσίες τόσο στη δεξίωση στην πρεσβευτική κατοικία, όσο και στο γεύμα στο Ίδρυμα Νιάρχος προς τιμήν του Πατριάρχη Βαρθολομαίου εντάσσονται στην λογική της στρατολόγησης; Recruitment το λένε οι Αμερικανοί!

(Γεια σου ρε παπαδοπαίδι Μάικλ με τις προσκλήσεις σου, της διαρροές σου, τα Πατριαρχεία σου και τα νταραβέρια σου…)!

Ο Ιβάν και η καταγραφή όλων των κινήσεων και εμπορικών συναλλαγών Ελλήνων εφοπλιστών

Σε μία χρονική στιγμή κατά την οποία κλιμακώνεται η σύγκρουση Δύσης – Μόσχας, ενώ επίκειται μέρα με τη μέρα η ανακοίνωση της νέας λίστας Ρώσων ολιγαρχών (στην οποία θα περιλαμβάνεται και το όνομα του Ιβάν Σαββίδη κατά πληροφορίες) στους οποίους θα επιβληθούν κυρώσεις (από κατασχέσεις περιουσιακών στοιχείων μέχρι δεσμεύσεις τραπεζικών λογαριασμών), οι Αμερικανικές Αρχές έχουν βάλει στο στόχαστρο και παρακολουθούν προσεκτικά καταγράφοντας τις κινήσεις, όλες τις εμπορικές συναλλαγές Ελλήνων εφοπλιστών με την Ρωσία και ειδικότερα την μεταφορά πάσης φύσης Σοβιετικών προϊόντων από Ρωσικά λιμάνια προς την Δύση σπάζοντας το …εμπάργκο!

Η ανεξέλεγκτη κατάσταση στο Άγιον Όρος

Αξίζει να σημειωθεί ότι οι Αμερικανικές Υπηρεσίες παρακολουθούν με μια προκατάληψη τις κινήσεις Ελλήνων εφοπλιστών για δύο λόγους:

Πρώτον, εξαιτίας της ανεξέλεγκτης κατάστασης στο Άγιον Όρος, όπου στην κυριολεξία παρατηρείται ένα «μπες – βγες» Ρώσων κατασκόπων με «ψεύτικα διαβατήρια», οι οποίοι εμφανίζονται ως δήθεν μοναχοί σε Ιερές Μονές!

Και σημειώνεται ότι Διοικητής του Αγίου Όρους είναι ο εφοπλιστής Μαρτίνος, (που φέρει ευθύνη για τον ανεπαρκέστατο έλεγχο) προβεβλημένο μέλος της περίφημης οικογένειας των καραβοκύρηδων, τα καράβια του οποίου φέρονται να μεταφέρουν προϊόντα από ρωσικά λιμάνια! Καθώς ο εν λόγω εφοπλιστής μέσω της θέσης που κατείχε στο Άγιον Όρος φέρεται να καλλιέργησε προνομιακές σχέσεις με τον ρωσικό παράγοντα.

Το πήγαινε – έλα σε Καράκας, Τεχεράνη – Αγία Πετρούπολη

Δεύτερον, λόγω της κατ’ επανάληψη φημολογούμενης επιθετικής δράσης Ελλήνων εφοπλιστών σε Βενεζουέλα και Ιράν σπάζοντας το εμπάργκο στη μεταφορά πετρελαίου, που είχε επιβληθεί από τις ΗΠΑ και τις διεθνείς αρχές!

Υπό αυτό το πρίσμα οι Αμερικανικές Αρχές, σύμφωνα με πληροφορίες από υψηλά ιστάμενες πηγές που δεν επιδέχονται αμφισβήτησης, έχουν θέσει στο στόχαστρο το τρίγωνο «Βενεζουέλα – Ιράν – Ρωσία» εντός των ορίων του οποίου παρακολουθούν με πολύ μεγάλη προσοχή τις (εμπορικές) κινήσεις των Ελλήνων εφοπλιστών, όλων όσοι αναπτύσσουν σχέσεις και διενεργούν μεταφορές πάσης φύσης προϊόντων από τις εν λόγω χώρες που έχουν απομονωθεί για τους γνωστούς λόγους από τον υπόλοιπο πολιτισμένο κόσμο και την Δύση!