Ο Μάικλ Τζόρνταν  το 1996 πραγματοποίησε την πρώτη του επίσκεψη στην Ιαπωνία με την Nike, για να συμμετάσχει στην εκδήλωση «Nike Hoop Heroes» της μάρκας.

Η εκδήλωση πραγματοποιήθηκε στο Yokohama Arena, και εκεί ο Τζόρνταν, ο οποίος φορούσε ένα ζευγάρι Air Jordan 12 εξοπλισμένο με ψεύτικο δέρμα σαύρας, έπαιξε ένα 1-on-1 με ένα νεαρό αγόρι που φορούσε μια στολή τη στολή του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας.

Η Nike για την συγκεκριμένη περίσταση, δημιούργησε το Air Jordan 1 Low SE «Tokyo Vintage», ένα ειδικό ζευγάρι που ενσωματώνει τα χρώματα του Πανεπιστημίου της Βόρειας Καρολίνας και διαθέτει ένα μαύρο swoosh από ψεύτικο δέρμα σαύρας, παρόμοιο με αυτό που υπήρχε στα Air Jordan 12 που φορούσε ο θρύλος του NBA.

To sneaker διαθέτει επίσης διάτρητο μπροστινό μέρος από σουέτ που πλαισιώνεται από δερμάτινο πάνελ σε μπλε απόχρωση, σουέτ πλαϊνά πάνελ και μαύρη δερμάτινη φτέρνα. Την εμφάνιση του ολοκληρώνουν τα λογότυπα της μάρκας στην φτέρνα και την γλώσσα, τα οποία είναι κεντημένα με χρυσή κλωστή, μία ενδιάμεση σόλα σε κιτρινωπή απόχρωση και μία μπλε εξωτερική σόλα.

Το «Tokyo Vintage» θα κυκλοφορήσει στις 25 Μαρτίου 2023 για 120 δολάρια μέσω συγκεκριμένων λιανοπωλητών, συμπεριλαμβανομένων των καταστημάτων TOKYO 23 και atmo