Ακούγεται εντόνως στην χρηματιστηριακή αγορά κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα, ότι εκκολάπτονται ένα big deal που θα προκαλέσει αίσθηση και θα αφήσει…μεγάλες υπεραξίες!

Αδιαμφισβήτητα το μυαλό των περισσότερων – ως προς το φημολογούμενο deal- πηγαίνει στην Βιοχάλκο του ομίλου Στασινόπουλου, όπου όπως λένε οι πληροφορίες η Goldman Sachs έχει βάλει το χέρι της και ο αγαπητός Χάρης Ηλιάδης – των μεγάλων επιτυχιών σε Τρ. Πειραιώς, Alpha, ΔΕΗ- εγκαθίσταται πλέον – όταν βρίσκεται στην Αθήνα- στο εμβληματικό νέο κτίριο γραφείων της Βιοχάλκο στην λεωφόρο Κηφισίας λίγο πριν την Πανόρμου!

Η καρδιά της Goldman Sachs στην Αθήνα χτυπάει μέσα από την …Βιοχάλκο, γεγονός που αποκτά μια σχετική σημειολογία, ιδίως όσον αφορά τα ακίνητα!

Οι πληροφορίες της αγοράς λένε πως πέραν της συγχώνευσης όλων των εταιριών του Ομίλου Στασινόπουλου υπό μία ενιαία ενότητα, όπως φημολογείται, συζητώνται ακόμη η μετοχική σχέση με τους Δανούς της Orsted , ανταλλαγή μετοχών με την Cenergy δηλαδή , αλλά και η εισαγωγή στο Χρηματιστήριο της Noval, της real estate εταιρείας του Ομίλου!

H Noval property έχει στην κατοχή της 45 ακίνητα ενώ έχει εκπονήσει ένα επενδυτικό πλάνο 350 εκατ. ευρώ έως το 2025!

Μολονότι η εταιρία του ομίλου Στασινόπουλου πήρε παράταση από την Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς έως τον Οκτώβριο 2022 για να εισάγει τις μετοχές της στο Χρηματιστήριο, εντούτοις οι πληροφορίες λένε πως υπάρχει επιτάχυνση των διαδικασιών και πιθανόν η εισαγωγή να γίνει άμεσα, αν και το ξέσπασμα της κρίσης στην Ουκρανία ίσως οδηγήσει σε νέα καθυστέρηση…