Μια εικόνα πλήρους διάλυσης παρουσιάζει η κυβέρνηση με φόντο τα Τέμπη και την αμείλικτη όπως εξελίσσεται σύγκρουση με πανίσχυρο επιχειρηματικό και εκδοτικό συγκρότημα, που φέρεται να τραβάει την υπόθεση μέχρι τα άκρα, επιδιώκοντας την πλήρη αποδόμηση του Κυριάκου Μητσοτάκη και του μηχανισμού που τον υποστηρίζει!

Το Μέγαρο Μαξίμου, προ της κρίσης που επαπειλείται, καταδεικνύεται σκορποχώρι, όπου ο καθένας εκ των θεσμικών και μη συνομιλητών του πρωθυπουργού, φέρεται να παίζει προσωπικά παιχνίδια και να διαθέτει προσωπική ατζέντα!

Αντιστοίχως η κυβέρνηση παρουσιάζεται ενδοτική, με διαλυτικές τάσεις, σαθρή, χωρίς συνοχή και με τους υπουργούς «εξαφανισμένους» στα δύσκολα!

Οι 2 «ενδιάμεσοι – μεσάζοντες» της Κεντρικής Εξουσίας, που επιδίωξαν να κάνουν το …νταραβέρι, απέτυχαν για μια ακόμη φορά παταγωδώς, γεγονός που καταδεικνύει στην πράξη πόσο αναποτελεσματικό έχει καταστεί το Μαξίμου, που αδυνατεί να συμβιβάσει, να συγκρατήσει ή αποτρέψει αντίρροπες δυνάμεις που εξελίσσονται ανεξέλεγκτα!

Όπως απέτυχε πλήρως και ο έτερος νταραβεριτζής, πρώην του Μαξίμου και νυν πρωτοκλασσάτος – πλην όμως διακοσμητικός- υπουργός, που ανέλαβε να εξομαλύνει την κόντρα με την Εκκλησία και τον Αρχιεπίσκοπο Ιερώνυμο προσωπικά! Μια τρύπα στο νερό!

Επέστρεψαν στις δοξολογίες και τις παρελάσεις κάτι παπάδες τρίτης κατηγορίας και κάποιοι διάκοι της δεύτερης! Και οι Μητροπολίτες εξαφανίστηκαν!

Την ίδια ώρα, με αφορμή τα Τέμπη και τον πόλεμο της κυβέρνησης με πανίσχυρο εκδοτικό – και όχι μόνο- κέντρο, οι 2 «διάδοχοι» του Μητσοτάκη που σταυροκοπιούνται καθημερινά πότε θα φύγει για εκτός (δυστυχώς για αυτούς δεν θα τους κάνει την χάρη- άσε που δεν τον θέλουν κι οι ξένοι για να είμαστε δίκαιοι), έχουν ξεκινήσει όχι μόνο να δημιουργούν στρατούς αλλά και να σφάζονται μεταξύ τους σε κάθε ευκαιρία!

Πρόκειται για τους 2 πασίγνωστους και προβεβλημένους υπουργούς, που τα συμφέροντα, οι κομματάρχες και πλήθος κυβερνητικών στελεχών τους έχουν χρίσει δελφίνους και τους προετοιμάζουν για την επόμενη μέρα, που ουδείς γνωρίζει πόσο μακριά είναι…

Υπό το πρίσμα τούτο το ερώτημα είναι αμείλικτο: ποιος -και πώς- θα μαζέψει τα συντρίμμια;

Το βέβαιον είναι, ότι αναμένονται εξελίξεις μετά τις ευρωεκλογές!

Το ζήτημα ωστόσο που εγείρεται είναι πώς η κυβέρνηση – που καθημερινά πλέον μετρά απώλεια συμμάχων με τη στάση της- θα καταφέρει να φτάσει μέχρι εκεί, με την οργή της κοινωνίας στα ύψη, τα συμφέροντα απέναντι, την αντιπολίτευση εκ νέου ενεργοποιημένη και το εσωτερικό της κυβερνώσας παράταξης πλήρως διαλυμένο …

Διαβάστε ακόμη: