Η κυβέρνηση δεν μπορεί να πέσει από τα Τέμπη, όμως, μπορεί να της κάνει μεγάλη ζημιά.

Ίσως τώρα η ζημιά να είναι και μεγαλύτερη απ’ ότι καταγράφηκε την ημέρα του δυστυχήματος.

Όμως, η βουτιά που παρατηρείται στα ποσοστά της κυβέρνησης τις τελευταίες εβδομάδες αφορούν στα μεγάλα προβλήματα της καθημερινότητας όπως η ακρίβεια, η ασφάλεια, η δημόσια υγεία αλλά και το κράτος δικαίου το οποίο αμφισβητείται και από το γεγονός ότι 1 χρόνο τώρα π.χ στα Τέμπη δεν υπάρχει καμία άλλη τιμωρία πλην του περιβόητου σταθμάρχη.

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για την κυβέρνηση καθώς δεν έχει περισσότερο από 2 μήνες να αντιστρέψει το κλίμα που έχει δημιουργηθεί.

Σημειωτέον είναι ότι υπάρχει για πρώτη φορά και ράγισμα στο προφίλ του Κυριάκου Μητσοτάκη, όσον αφορά την καταλληλότητα, όμως τον σώζει που οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί είναι πολύ χαμηλά.

Εδώ θα πρέπει, όμως, να σημειωθεί ότι οι δημοσκοπήσεις της Metron Analysis και της Opinion Poll, που δημοσιεύτηκαν την προηγούμενη εβδομάδα δεν έχουν συμπεριλάβει τις τελευταίες εξελίξεις του Σαββατοκύριακου.

Τις αποκαλύψεις, δηλαδή, για τα Τέμπη και τις κόντρες της κυβέρνησης με τον ισχυρό εκδοτικό όμιλο της Alter Ego.

Είναι εξαιρετικά πιθανό το επόμενο κύμα των δημοσκοπήσεων να έχει πιο δυσοίωνα αποτελέσματα για την κυβέρνηση.

Και αυτό έχει τη σημειολογία του καθώς ο όμιλος τόσο καιρό δεν διάκειτο αρνητικά απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη. Τώρα, όμως, αυτό έχει αλλάξει.

Φυσικά ας είμαστε ειλικρινείς. Η πρόταση δυσπιστίας κατά της κυβέρνησης δεν θα λαβώσει την κυβέρνηση, αλλά θα την δυναμώσει.

Είναι η πρώτη στην δεύτερη θητεία της και έρχεται σε ένα χρονικό σημείο που ίσως η κυβέρνηση χρειάζεται μία δυνατή συσπείρωση.

Άλλωστε, σε λίγες μέρες έρχεται και το συνέδριο της ΝΔ για τα 50 χρόνια της και εκεί θα μιλήσουν ακόμα και οι πρώην αρχηγοί, θα είναι ένα μεγάλο κάλεσμα των γαλάζιων στελεχών, οπότε θα παραμεριστούν γκρίνιες και άλλες διχόνοιες.

Επίσης, ακόμα και μία δυνατή αντιπολιτευτική στιγμή όπως το δημοσίευμα του Βήματος, ο Στέφανος Κασσελάκης την μετουσίωσε σε γκάφα ολκής.

Αντί να ακολουθήσει στα της πρότασης δυσπιστίας, άρχισε να μιλάει για παραίτηση πρόσφατα εκλεγμένης κυβέρνησης και εκλογές με διεθνείς παρατηρητές και τον ΟΗΕ γιατί επίκειται νοθεία.

Δηλαδή, παραμύθια της Χαλιμάς που ούτε ο Πολάκης δεν τα συμμερίζεται…

Τα στοιχεία των δυο δημοσκοπήσεων Opinion Poll και Metron Analysis για το Mega που είδαν το φως της δημοσιότητας την περασμένη εβδομάδα αποτυπώνουν μεν την δυσαρέσκεια της κοινωνίας απέναντι στην κυβέρνηση Μητσοτάκη αλλά δειχνουν και την κυριαρχία Μητσοτάκη απέναντι σε όλο το πολιτικό σύστημα.

Διαβάστε ακόμη: