Απώλειες για το κυβερνών κόμμα κατέγραψε η Μetron Analysis στη δημοσκόπηση που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο του Mega, με τον ΣΥΡΙΖΑ να καταγράφει κέρδη σχεδόν δύο μονάδων και τον Στέφανο Κασσελάκη να μην εμφανίζει ορατή άνοδο στην καταλληλότητα για πρωθυπουργός και στην δημοφιλία του. Ωστόσο, πρέπει να σημειωθεί ότι το κλίμα απέχει πολύ  από το να θεωρηθεί προεκλογικό – σύμφωνα με τη μέτρηση, το ενδιαφέρον για τις ευρωεκλογές παραμένει σε σχετικά χαμηλά επίπεδα, 80 ημέρες πριν από το ραντεβού με τις κάλπες.

Σύμφωνα με τα αποτελέσματα του γκάλοπ, το κυβερνών κόμμα έχασε 5,1 μονάδες στην εκτίμηση ψήφου μέσα σε έναν μήνα – ωστόσο εμφανίζεται με υπερδιπλάσια ποσοστά σε σχέση με τον ΣΥΡΙΖΑ, που πάντως καταγράφεται ως δεύτερο κόμμα σε ακόμα μία δημοσκόπηση. Το ΠΑΣΟΚ χάνει σχεδόν δύο μονάδες σε σχέση με τον Φεβρουάριο, ενώ η Metron καταγράφει χαμηλά το κόμμα Λοβέρδου, στο 1% στην εκτίμηση ψήφου. Παράλληλα, ο Νίκος Ανδρουλάκης χάνει και από τη Ζωή Κωνσταντοπούλου στη δημοφιλία και εμφανίζεται πλέον τέταρτος μετά από τον Δημήτρη Κουτσούμπα και τον Κυριάκο Μητσοτάκη.

Στην αξιολόγηση πρωθυπουργού και αρχηγού αξιωματικής αντιπολίτευσης ο Κυριάκος Μητσοτάκης εμφανίζεται με διπλάσιο ποσοστό θετικών γνωμών από τον Στέφανο Κασσελάκη. Σημειώνεται ότι ο κ. Μητσοτάκης καταγράφεται με 34% θετικής γνώμης και ο κ. Κασσελάκης με 17% – και οι δύο πάνω από τα ποσοστά των κομμάτων τους – αλλά ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ έχει κερδίσει μόλις μία μονάδα σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα.

Το αποτύπωμα των Τεμπών

Η δημοσκόπηση καταγράφει μία σχεδόν απόλυτη αντίδραση της κοινωνίας στην διαδικασία απόδοσης ευθυνών για την σιδηροδρομική τραγωδία στα Τέμπη, καθώς το 88% απαντά «όχι» στην ερώτηση αν είναι αποτελεσματικά όσα έχουν γίνει για αυτό από το δικαστικό και το πολιτικό σύστημα. Πρόκειται για μία οριζόντια κοινωνική αντίδραση, πέρα από ιδεολογικές τοποθετήσεις, όπως καταγράφεται στα αποτελέσματα της μέτρησης.

Πολύ μεγάλη παραμένει η δυσαρέσκεια για την αποτελεσματικότητα της αντιμετώπισης της εγκληματικότητας, όπως και της ακρίβειας, που παραμένει το μεγαλύτερο πρόβλημα σύμφωνα με την αξιολόγηση των πολιτών.

Δείτε την δημοσκόπηση: