Οι έρευνες για τον εντοπισμό επιζώντων ανεστάλησαν στη Βαλτιμόρη το βράδυ της Τρίτης 26 Μαρτίου, ώρες μετά την κατάρρευση οδικής γέφυρας στο λιμάνι αυτής της πόλης των ανατολικών ΗΠΑ, κι οι έξι άνθρωποι που αγνοούνταν θεωρείται πλέον πως είναι νεκροί, ανακοίνωσε ανώτερος αξιωματικός του αμερικανικού λιμενικού σώματος.

«Με βάση τη διάρκεια των ερευνών που διενεργήθηκαν (…), και τη θερμοκρασία του νερού, αυτή τη στιγμή δεν εκτιμάμε πως θα βρούμε ανθρώπους ακόμη στη ζωή», εξήγησε ο αντιναύαρχος Σάνον Γκίλριδ κατά τη διάρκεια συνέντευξης Τύπου.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Πώς απετράπη μεγαλύτερη τραγωδία

Τάχιστα λειτούργησαν οι Αρχές στη Βαλτιμόρη, οι οποίες έκλεισαν άμεσα για την κυκλοφορία τη γέφυρα Key λίγο πριν το φορτηγό πλοίο «Dali» πέσει πάνω της και προκαλέσει την κατάρρευσή της. Η εν λόγω απόφαση φαίνεται πως απέτρεψε μια ακόμη μεγαλύτερη καταστροφή.

Σύμφωνα με το CNN, οι υπεύθυνοι ενημερώθηκαν ότι «το πλοίο έχασε το πηδάλιό του» και ότι πλησιάζει με ταχύτητα προς τη γέφυρα και αμέσως κινήθηκαν για να κλείσουν την κυκλοφορία.

Κατάρρευση γέφυρας στη Βαλτιμόρη: Πώς έγινε η πρόσκρουση του πλοίου

Μέρος της γέφυρας Key Bridge στη Βαλτιμόρη, στην πολιτεία Μέριλαντ των ΗΠΑ, κατέρρευσε αφού ένα φορτηγό πλοίο προσέκρουσε σ’ αυτή. Γύρω στη 01:30 τα ξημερώματα (τοπική ώρα) έγινε γνωστό ότι ένα μεγάλο πλοίο προσέκρουσε σε γέφυρα με αποτέλεσμα να ξεσπάσει φωτιά και να καταρρεύσει μέρος της με οχήματα να έχουν πέσει στο νερό.

Διαβάστε ακόμη: