Ανταποκρινόμενος στα δεδομένα των καιρών και με το αίσθημα ευθύνης ανεπτυγμένο, ο πρωθυπουργός πήρε πάνω του την υπόθεση της επέλασης της μετάλλαξης Δέλτα, βγήκε μπροστά, τοποθετήθηκε, έθεσε ζητήματα, έλαβε κρίσιμες αποφάσεις για εμβολιασμένους και μη, για τον τρόπο λειτουργίας των κλειστών χώρων, αλλά και των καφέ, εστιατορίων και μαγαζιών – καταστημάτων διασκέδασης!

Πρόκειται για πρωτοβουλία του Κυριάκου Μητσοτάκη η οποία ήταν επιβεβλημένη, καθώς ο πρωθυπουργός όφειλε να βγει μπροστά υπό την έννοια ότι τυγχάνει μεγάλης δημοφιλίας και αποδοχής από την βάση της κοινωνίας, ενώ σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις θεωρείται μακράν του δεύτερου ως ο καταλληλότερος για πρωθυπουργός!

Επιπροσθέτως η ενέργεια αυτή του πρωθυπουργού, αντίστοιχη εκείνων του Ντράγκι στην Ιταλία και του Μακρόν στη Γαλλία έρχεται σε μια στιγμή κατά την οποία στην κοινή γνώμη έχει προκληθεί μια σύγχυση από τις αλλεπάλληλες δηλώσεις κυβερνητικών αξιωματούχων που αναιρούν η μία την άλλη ή δημιουργούν πρόσθετα ερωτηματικά και αβεβαιότητα.

Και τούτο διότι στον ευαίσθητο τομέα της υγείας και της αντιμετώπισης της πανδημίας, στο κάδρο του συντονιστικού έργου έχουν μπει από τον Β. Κικίλια (όπως και τον Κοντοζαμάνη) που αν και αρμόδιος υπουργός βρέθηκε χωρίς αρμοδιότητες, μέχρι τον Ακη Σκέρτσο που έχει το γενικό πρόσταγμα, τον Γεραπετρίτη που μονίμως μπερδεύεται μέσα σε όλα, τους υπουργούς προστασίας του Πολίτη Μ. Χρυσοχοΐδη και πολιτικής προστασίας Ν. Χαρδαλιά, ενώ εσχάτως προέκυψε ως σημείο αναφοράς και ο πρώην (αποτυχημένος) κυβερνητικός εκπρόσωπος Στ. Πέτσας που ανέλαβε να πείσει εκκλησία και δημάρχους να προωθήσουν το εμβολιαστικό πρόγραμμα!

Σημειώνεται ακόμη η συνεχής παρέμβαση με δηλώσεις σε τηλεοράσεις και λοιπά ΜΜΕ των υπουργών ανάπτυξης Αδ. Γεωργιάδη και τουρισμού Χάρη Θεοχάρη που σε μόνιμη βάση περιπλέκουν τα πράγματα και προκαλούν πρόσθετη αναστάτωση στην κοινή γνώμη!

Τέλος, η προσωπική παρέμβαση του πρωθυπουργού για τους εμβολιασμούς έχει σημαντικό ρόλο ως προς τη θέση που θα λάβουν στο ζήτημα οι ηλικίες 18-35 που αποτελούν και το μείζον ζήτημα της Νέας Δημοκρατίας σύμφωνα με τις δημοσκοπήσεις, καθώς η κυβέρνηση δεν έχει πέρασμα στις ηλικίες αυτές και προσπαθεί να τις προσεγγίσει!

Κάν’ το όπως ο Ντράγκι: Περιζήτητα ομόλογα, μετοχές στα τάρταρα, επέλαση της Δέλτα!