Στην δημοφιλή γειτονιά Upper West Side και σε απόσταση αναπνοής από το Central Park βρίσκεται αυτή η πανέμορφη και πλήρως ανακαινισμένη κατοικία και σύμωνα με το Sotheby’s International Realty είναι το πιο ακριβό στην περιοχή

Βρίσκεται στην West 76th Street και είναι από τα ελάχιστα σπίτια στο Μανχάταν που προσφέρουν τόσο πολύ χώρο, δεδομένου ότι οι εσωτερικοί χώροι καταλαμβάνουν πάνω από 1.050 τετραγωνικά μέτρα και οι υπαίθριοι χώροι, μεταξύ των οποίων μια βεράντα με κουζίνα και χώρους καθιστικού στον τελευταίο όροφο, 241 τετραγωνικά μέτρα.

Aποτελείται από 7 επίπεδα και είναι διαθέσιμη προς πώληση έναντι 27,7 εκατ. δολαρίων.

Το σπίτι αποτελείται από έξι υπνοδωμάτια, έξι μπάνια, σαλόνι, κουζίνα, τραπεζαρία για 20 άτομα, επιπλέον χώρους καθιστικού, πολλές βεράντες, μπαρ, δύο τζάκια αερίου κ.α.. Το highlight της κατοικίας είναι το κελάρι κρασιού, το γήπεδο μπάσκετ, η αίθουσα παιχνιδιών και το γυμναστήριο στο υπόγειο, το οποίο όπως και οι υπόλοιποι όροφοι, είναι προσβάσιμο με ανελκυστήρα.

Πρόκειται για ένα από τα πιο δυσεύρετα ακίνητα στην Νέα Υόρκη και σύμφωνα με το Sotheby’s International Realty είναι το πιο ακριβό σπίτι στην Upper West Side.

Ας δούμε όμως δυο από τα πιο ακριβά σπίτια στον κόσμο 

1. Buckingham Palace

Τοποθεσία: Λονδίνο

Αξία: 1,5 δισ. $
Λεπτομέρειες: Τυπικά είναι ακόμα ένα σπίτι, αλλά σίγουρα δεν είναι προς πώληση. Η κατοικία της Βασίλισσας εκτιμάται ότι κοστίζει περίπου 1,5 δισ. δολάρια. Διαθέτει 775 δωμάτια, ανάμεσά τους 52 υπνοδωμάτια, 188 δωμάτια προσωπικού, 92 γραφεία και 78 μπάνια.
Ιδιοκτήτης: Η βρετανική Βασιλική οικογένεια – Σήμερα η Βασίλισσα Ελισάβετ ΙΙ

2. Villa Leopolda

Τοποθεσία: Κυανή Ακτή, Γαλλία

Αξία: 750 εκατ. $
Λεπτομέρειες: Αυτό το κτήμα, 200 στρεμμάτων, περιλαμβάνει ένα τεράστιο σπίτι, μια πισίνα, εξωτερική κουζίνα, ελικοδρόμιο, και έναν ξενώνα μεγαλύτερο από τα σπίτια πολλών εκατομμυριούχων. Το σπίτι χρησιμοποιήθηκε για τα γυρίσματα της κλασικής ταινίας του Χίτσκοκ το 1955 «Το κυνήγι του κλέφτη».

Ιδιοκτήτης: Η Lily Safra, Βραζιλιάνα φιλάνθρωπος και χήρα του Λιβανέζου τραπεζίτη William Safra. Ο σύζυγός της πέθανε όταν ένα άλλο σπίτι του ζευγαριού κάηκε, πιθανώς από εμπρησμό.