Οι τιμές του πετρελαίου υποχώρησαν την Πέμπτη, αφού σημείωσαν τη μεγαλύτερη πτώση του τελευταίου μήνα στην προηγούμενη συνεδρίαση, καθώς οι προσδοκίες για αύξηση των επιτοκίων στις ΗΠΑ αντιστάθμισαν τον αντίκτυπο της μείωσης των αποθεμάτων αργού στις ΗΠΑ.

Συμβόλαια μελλοντικής εκπλήρωσης Brent για τις παραδόσεις Νοεμβρίου ήταν υψηλότερα κατά 1,03 σεντς των δολαρίων, ή 1,1%, στα 94,78 δολάρια το βαρέλι. Το αμερικανικό αργό πετρέλαιο West Texas Intermediate (WTI) κέρδισε 1,25 $ ή 1,39% στα 90,91 $ και έφτασε στο χαμηλότερο επίπεδο από τις 14 Σεπτεμβρίου.

«Η Fed διατήρησε τα επιτόκια αμετάβλητα στη χθεσινή συνεδρίαση της FOMC, όπως ήταν ευρέως αναμενόμενο. Ωστόσο, εξακολουθούσε να θεωρείται ως μια περιοριστική παύση, η οποία άσκησε κάποια πίεση σε περιουσιακά στοιχεία κινδύνου», όπως το πετρέλαιο, ανέφεραν οι αναλυτές της ING σε σημείωμα πελατών.

Η Ομοσπονδιακή Τράπεζα των ΗΠΑ διατήρησε τα επιτόκια μετά τη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Επιτροπής Ανοικτής Αγοράς (FOMC), αλλά ενίσχυσε την επιθετική της στάση με μια αύξηση των επιτοκίων που προβλέπεται μέχρι το τέλος του έτους, η οποία θα μπορούσε να περιορίσει την οικονομική ανάπτυξη και τη συνολική ζήτηση καυσίμων.

Οι υπεύθυνοι χάραξης πολιτικής της Fed εξακολουθούν να βλέπουν το εύρος επιτοκίων αναφοράς της τράπεζας να κορυφώνεται φέτος από 5,50% έως 5,75%, ένα τέταρτο της εκατοστιαίας μονάδας πάνω από το τρέχον εύρος.

Αυτή η στάση οδήγησε επίσης στο άνοδο του δολαρίου στο υψηλότερο επίπεδο από τις αρχές Μαρτίου, συμβάλλοντας σε ακριβότερα εμπορεύματα όπως το πετρέλαιο για αγοραστές που χρησιμοποιούν άλλα νομίσματα.

Οι αγορές ενέργειας αντέδρασαν ελάχιστα στα στοιχεία της Energy Information Administration των ΗΠΑ (EIA) την Τετάρτη που έδειξαν ότι τα αποθέματα αργού έπεσαν σύμφωνα με τις προσδοκίες την περασμένη εβδομάδα, με ορισμένους αναλυτές να λένε ότι η πτώση – 2,14 εκατομμύρια βαρέλια έναντι αναμενόμενου 5,25 εκατομμύρια βαρέλια – ήταν μικρότερη από ό,τι περίμεναν .

Διαβάστε ακόμη: