Για το 3% των μετοχών της ΓΕΚ Τέρνα που κατείχε ο Ολλανδός βασικός μέτοχος του Ελλάκτωρα έχει γίνει λόγος πολύς!

Οι μετοχές αυτές περίσσεψαν όταν ο Χένρι Χόλτερμαν αποχώρησε από τον όμιλο της ΓΕΚ Τέρνα και το προς πώληση ποσοστό του απέκτησαν ο Γ. Περιστέρης, ο Ευάγγελος Μαρινάκης και η Μαριάννα Λάτση!

Ο αστικός μύθος λέει ότι το περίφημο 3% είχε προσυμφωνηθεί με έναν εκ των κορυφαίων Ελλήνων επιχειρηματιών από τον χώρο της Ενέργειας, πλην όμως για λόγους αδιευκρίνιστους το deal δεν ολοκληρώθηκε και το πακέτο «έμεινε αμανάτι» στον Ολλανδό, ο οποίος ομολογουμένως δεν είχε κανένα λόγο να το κρατήσει!

Μάλιστα αξίζει να σημειωθεί ότι το περίφημο 3% της ΓΕΚ Τέρνα που έμεινε στα χέρια του Χόλτερμαν από σπόντα, του προκάλεσε «ζημιά» κατά την περίοδο της σύγκρουσης για τον έλεγχο του Ελλάκτωρα, καθώς διάφορα ΜΜΕ ήγειραν ζήτημα στενών σχέσεων και συγκοινωνούντα δοχείων Ελλάκτωρα – ΓΕΚ Τέρνα, θέτοντας θέμα τόσο στην Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς όσο και στην Επιτροπή Ανταγωνισμού!!! Κάτι που φυσικά δεν ίσχυε!!! Ωστόσο δημιουργούσε εντυπώσεις!

Καθίσταται επομένως κατανοητό ότι ο Ολλανδός του Ελλάκτωρα ήθελε να απαλλαγεί από το πακέτο αυτό!

Από την άλλη πλευρά, η διοίκηση και οι μέτοχοι της ΓΕΚ Τέρνα που γνώριζαν ότι ο Ολλανδός θέλει να «ξεφορτωθεί» το 3% γιατί του κάνει ζημιά, δεν ήθελαν επουδενί οι μετοχές αυτές να βγουν ελεύθερα προς πώληση στην αγορά, ιδίως στην προκειμένη περίπτωση όπου επίκειται η ανακοίνωση της συμφωνίας με First και Macquarie για την Τέρνα Ενεργειακή!

Υπό αυτό το πρίσμα ήταν πραγματικά «ευχής έργον» ότι βρέθηκε επενδυτής (οι πληροφορίες λένε για εταιρικό σχήμα και όχι φυσικό πρόσωπο) που συμφώνησε με τον Ολλανδό και απέκτησε το περίφημο 3% με προοπτική βάθους χρόνου και όχι προκειμένου να καταγράψει βραχυχρόνιες υπεραξίες!

Σε απλά λόγια, το deal του 3% ήταν ότι καλύτερο τόσο για τον Ολλανδό όσο και για την ΓΕΚ Τέρνα, καθώς πέρασε «σε καλά χέρια» μακροπρόθεσμων επενδυτών και όχι κερδοσκόπων!

Παράλληλα η εξέλιξη αυτή έρχεται να καταδείξει ότι το πεδίο για την ανακοίνωση της συμφωνίας της Τέρνα Ενεργειακής είναι ανοιχτό και πως όποια εμπόδια υπήρχαν ή τυχόν είχαν ανακύψει, ξεπεράστηκαν πλήρως και οριστικά!

Επομένως η ανακοίνωση του deal είναι θέμα ημερών!

Διαβάστε ακόμη: