Κυκλοφορεί ευρύτατα σε κύκλους της κεντροδεξιάς παράταξης ότι στις εκλογές της 2ας Ιουλίου, η Νέα Δημοκρατία θα πάρει μικρότερο ποσοστό από αυτό της 21ης Μαΐου!!!

Μολονότι η άποψη αυτή εκ πρώτης δείχνει παντελώς παράδοξη, δεδομένου ότι στις δεύτερες εκλογές λογικά θα υπάρξει πόλωση και μεγαλύτερη συσπείρωση προκειμένου να αποσπασθεί η αυτοδυναμία με τον εκλογικό νόμο της ενισχυμένης αναλογικής, εντούτοις παράγοντες της ΝΔ που γνωρίζουν από μέσα και από πρώτο χέρι τις εσωκομματικές ισορροπίες και τους συσχετισμούς δυνάμεων, επιμένουν έχοντας μια λογικοφανή επιχειρηματολογία, που πιθανόν να στηρίζεται σε πηγές εκ των έσω!

Υποστηρίζουν λοιπόν προβεβλημένοι και επώνυμοι παράγοντες της Παράταξης, ότι η συμπεριφορά των Καραμανλικών στις δεύτερες εκλογές θα είναι εντελώς διαφορετική από την πρώτη!

Επισημαίνοντας σε κάθε περίπτωση την γενική διάσταση απόψεων, νοοτροπίας και στάσης του Κωνσταντίνου Καραμανλή (της Ραφήνας) με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, με τον οποίο δεν υπάρχει ούτε χημεία, ούτε ουσιαστική σύμπλευση και στην ουσία αποτελούν δύο ξένους στο ίδιο κόμμα!

Στις 21 Μαΐου οι Καραμανλικοί θα ψηφίσουν μαζικά και συνειδητά ΝΔ, λένε οι ίδιες πηγές, καθώς αποσκοπούν να εκλέξουν όσο το δυνατόν περισσότερους βουλευτές του εσωκομματικού μπλοκ στη νέα Βουλή!

Κάτι που δεν θα συνεχισθεί και στις 2 Ιουλίου, καθώς η εκλογή θα γίνει με λίστα, βάσει της σειράς κατάταξης και εκλογής του καθενός στις εκλογές της 21ης Μαΐου!

Οπότε δεν συντρέχει λόγος οι Καραμανλικοί να προστρέξουν στις κάλπες! Η δουλειά θα έχει γίνει!

Διαβάστε περισσότερα