Επτά ιδιωτικά νησιά διατίθενται προς πώληση, τα οποία η ιστοσελίδα www.robbreport.com τα χαρακτηρίζει ως παραδείσους για διαφορετικούς λόγους το καθένα από αυτά.

Η έκπληξη είναι ότι η εν λόγω λίστα περιλαμβάνει κι ένα ελληνικό ιδιωτικό νησί το οποίο δεν μπορεί κανείς να ισχυρισθεί ότι είναι ιδιαιτέρως γνωστό.

Ας δούμε αναλυτικά τη λίστα με τα επτά νησιά αρχίζοντας από το ελληνικό.

Αγία Τριάδα, Ερέτρια Εύβοιας

Απέναντι από τις ακτές της Ερέτριας στην Εύβοια και σε κοντινή απόσταση εκτείνεται σε 50 στρέμματα το νησί της Αγίας Τριάδας.

Το νησί έχει φιλοξενήσει κατά καιρούς υψηλού προφίλ καλεσμένους, από τη βασιλική οικογένεια και τον Ουίνστον Τσώρτσιλ, έως του Beatles. Ο αστικός μύθος λέει ότι το συγκρότημα από το Λίβερπουλ όταν επισκέφθηκαν το νησί στο απόγειο της καριέρας τους το 1967, ξετρελάθηκαν με το σχήμα του νησιού που μοιάζει κάπως με κιθάρα και εξέφρασαν την επιθυμία να το αγοράσουν από τον ιδιοκτήτη, Σοφοκλή Παπανικολάου.

Στο νησί βρίσκονται δύο οικείες, ένα μπανγκαλόου στη μεγαλύτερη από τις ακτές του νησιού που χρησιμεύει και ως ξενώνας, μία εκκλησία (την Αγία Τριάδα) και ένας ενετικό πύργο που έχει και τον ρόλο του φάρου. Επίσης μία κατοικία για το προσωπικό, ένα κτίριο για την προστασία των σκαφών, ενώ υπάρχει επίσης μια μαρίνα η οποία μπορεί να φιλοξενήσει σκάφη.

Σύμφωνα με τον οίκο Sotheby’s, η τιμή πώλησης για το εν λόγω νησί είναι στα 7,5 εκατ. ευρώ.

Haines Cay, Μπαχάμες

Με περισσότερα από 700 κοραλλιογενή νησιά και 2.400 ξέρες, οι Μπαχάμες είναι ένας θησαυρός με απαράμιλλη παρθένα ομορφιά για ανακαλύψεις. Το Haines Cay, πωλείται για 37,9 εκατ. δολάρια, έχει 300 στρέμματα ανεκμετάλλευτης γης, η οποία περιτριγυρίζεται από λευκές, αμμώδεις παραλίες και κολπίσκους. Στην πώληση περιλαμβάνεται κι ένα πακέτο στο Great Harbor Cay, μόλις 600 πόδια μακριά σε έναν κολπίσκο.

Coral Caye, Μπελίζ

Το Μπελίζ είναι ένας αχαλίνωτος παράδεισος για τους λάτρεις της περιπέτειας και της φύσης, καθώς διαθέτει ζούγκλες, τροπικά δάση και το δεύτερο μεγαλύτερο σύστημα φραγμού υφάλων στον κόσμο. Για όσους αναζητούν μια απομονωμένη απόδραση, το 1 Coral Caye είναι ένα μικροσκοπικό ιδιωτικό νησί δύο στρεμμάτων προσβάσιμο μόνο με βάρκα και μόλις οκτώ μίλια από την ακτή της Placencia. Πριν τεθεί για πώληση αντί του ποσού των 2,195 εκατ. δολαρίων, το ενοικίαζε ο σκηνοθέτης Φράνσις Φορντ Κόπολα. Υπάρχουν δύο εξοχικές κατοικίες, ένα υπέροχο σπίτι για διασκέδαση, και αυτόνομες παροχές ηλιακής ενέργειας και νερού.

Isla Garrao, Χιλή

Το Isla Garrao είναι ένα από τα 40 νησιά του αρχιπελάγους Las Guaitecas, με συνολική έκταση 17,3 στρεμμάτων ανεκμετάλλευτης γης. Διαθέτει πυκνά δάση, παραλίες και ποικιλία χλωρίδας και πανίδας. Υπάρχουν ακόμη και βρώσιμα φρούτα, όπως σμέουρα, βατόμουρα, μακί και ενδημικά δέντρα και λουλούδια. Η αλυσίδα των νησιών ανακαλύφθηκε και κατοικήθηκε πριν από 8.000 χρόνια από τους Chonos, που ήταν νομάδες με κανόε. Η τιμή πώλησης είναι στα 6 εκατ. δολάρια.

Βρετανική Κολομβία, Καναδάς

Για πρώτη φορά σε περισσότερα από 60 χρόνια, το νησί Turnagain στη Βρετανική Κολομβία του Καναδά, βγαίνει προς πώληση για λιγότερο από 11 εκατ. δολάρια. Έχει 94 στρέμματα δάσους, ακτογραμμής και γηγενούς άγριας ζωής, με γραφικά ηλιοβασιλέματα στον Ειρηνικό Ωκεανό και φαινομενικά ατελείωτη ανέγγιχτη φύση. Διαθέτει επίσης δύο σύγχρονες κατοικίες, μια αποβάθρα 100 ποδιών, γκαράζ και διαδρόμους με βρύα που οδηγούν σε πολλά σημεία με θέα και σε κρυμμένους κολπίσκους του νησιού. Υπάρχει άφθονος χώρος για αθλητικά γήπεδα, για ένα ελικοδρόμιο ή πλωτό αεροπλάνο, ακόμη και για την κατασκευή περισσότερων κτιρίων.

Παλμ Μπιτς, Φλόριντα

Ένα από τα πιο ακριβά ακίνητα στον κόσμο και το μοναδικό ιδιωτικό νησί στο Παλμ Μπιτς πωλείται για 218 εκατ. δολάρια. Το 10 Tarpon Isle είναι ένα μοναδικό στο είδος του ακίνητο που συνδέεται με την ηπειρωτική χώρα μέσω μιας ιδιωτικής γέφυρας. Κατασκευασμένο από τον Todd Michael Glaser, αυτό το τεχνητό ιδιωτικό νησί των 2,2 στρεμμάτων διαθέτει ένα τεράστιο σπίτι και όλες τις ανέσεις. Το σπίτι των 28.618 τετραγωνικών ποδιών έχει 11 υπνοδωμάτια, πλήρες σπα με κομμωτήριο, αίθουσα μασάζ, ατμόλουτρο και σάουνα, μια βιβλιοθήκη, αίθουσα για προβολή ταινιών, ένα μπαρ και ένα γυμναστήριο. Υπάρχει επίσης ένα φωτισμένο χωμάτινο γήπεδο τένις, μια τεράστια πισίνα μπροστά στη θάλασσα, χώρος με γκαζόν, αποβάθρα και πανοραμική θέα 360 μοιρών στο Palm Beach.

Motu Rauoro, γαλλική Πολυνησία

Το Motu Rauoro στη γαλλική Πολυνησία είναι συνιστά την τέλεια εικόνα ενός ιδιωτικού νησιού, γεμάτο με πανύψηλους φοίνικες, λιμνοθάλασσες, ρηχά τιρκουάζ νερά και παραλίες με λευκή άμμο. Με τιμή πώλησης στα 14,1 εκατ. δολάρια, το Motu Rauoro βρίσκεται στον κοραλλιογενή ύφαλο της Tahaa, ένα νησί στα υπήνεμα νησιά και είναι εύκολα προσβάσιμο με λεωφορείο. Είναι ιδανικό για ένα οικολογικό θέρετρο ή για ένα ιδιωτικό οικογενειακό συγκρότημα και επωφελείται από τις παραλίες μήκους άνω των 3.300 ποδιών με θέα στη Μπόρα Μπόρα και στα ανοιχτά του Ειρηνικού Ωκεανού.