Κατά την αναζήτηση μελλοντικής καριέρας, είναι γνωστό πως κοιτάς 3 πράγματα: Την αμοιβή, το ενδιαφέρον για το αντικείμενο και το εργασιακό περιβάλλον. Α και το αν σε λίγους μήνες η τεχνητή νοημοσύνη θα μπορεί να βγάζει τη δουλειά που θα σου έπαιρνε 3 μέρες σε 3 δευτερόλεπτα, αλλά αυτόν τον παράγοντα ας τον προσπεράσουμε.

Συγκεκριμένα, ας εστιάσουμε στην αμοιβή, μιας και είναι το πιο σημαντικό κριτήριο για τους περισσότερους, σύμφωνα με έρευνες που έχουν γίνει. Με τα μέχρι τώρα δεδομένα, λοιπόν, ιδού οι πιο ακριβοπληρωμένες θέσεις εργασίας στην Ευρώπη για το 2023:

1. Διευθύνων Σύμβουλος / Διευθυντής- έως 75.000 ευρώ μηνιαίως

Ξέχνα αστροναύτες, κατασκόπους των 5 ηπείρων και ποδοσφαιριστές. Τα παιδάκια, πλέον, μπορούν να λένε περήφανα ‘Όταν μεγαλώσω θέλω να γίνω CEO’, μιας και η συγκεκριμένη θέση βρίσκεται στην κορυφή των πιο υψηλών μισθών στην Ευρώπη.

2. Εξειδικευμένα ιατρικά επαγγέλματα- έως 40.000 ευρώ μηνιαίως

Τα ιατρικά επαγγέλματα ήταν και είναι πάντοτε περιζήτητα. Πώς να μην είναι άλλωστε όταν ένας νευρολόγος, ένας αναισθησιολόγος και ένας νευροχειρούργος βγάζουν αθροιστικά έως και 120.000 ευρώ τον μήνα;

3. Τραπεζικοί / Χρηματοοικονομικά επαγγέλματα- έως 16.000 ευρώ μηνιαίως

Για κάποιους οι αριθμοί μοιάζουν με κινέζικα, για κάποιους άλλους είναι η δεύτερη φύση τους. Αν ‘βλέπεις’ τον εαυτό σου στη δεύτερη κατηγορία τότε καλό είναι να αξιοποιήσεις αυτή την ικανότητά σου και να τους δεις να πολλαπλασιάζονται μέσα στον τραπεζικό σου λογαριασμό.

4. Επιστήμονας πληροφορικής / εμπειρογνώμονας ασφαλείας- έως 15 χιλιάδες ευρώ μηνιαίως

Διανύοντας την τέταρτη βιομηχανική επανάσταση, αυτή της αυτοματοποίησης, της πληροφορικής και της τεχνολογίας, είναι φυσικό και επόμενο πως τα επαγγέλματα σχετικά με αυτά τα πεδία θα έχουν την τιμητική τους. Συγκεκριμένα, οι καλύτερα αμειβόμενοι είναι οι αναλυτές δεδομένων και οι ειδικοί στην ασφάλεια υπολογιστών.

Διαβάστε περισσότερα