Στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να ανησυχούν με την υπερπροβολή του Νίκου Ανδρουλάκη από τα Μέσα Ενημέρωσης που ελέγχονται από μεγάλα οικονομικά συμφέροντα.

Η επικοινωνιακή στήριξη που παρέχουν τα κανάλια στον νέο αρχηγό του ΠΑΣΟΚ Νίκο Ανδρουλάκη, είχε ως αποτέλεσμα να αρχίσει να μετακινείται ένα μικρό αλλά κρίσιμο ποσοστό κεντρώων ψηφοφόρων που είχε εγκλωβιστεί στη Νέα Δημοκρατία.

Βέβαια στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να ανησυχούν και για διάφορα σενάρια που εμφανίζουν κορυφαίους επιχειρηματίες που έχουν μεγάλη δύναμη κρούσης στα Μέσα Ενημέρωσης, να ενεργοποιούν σχέδια για τον κατακερματισμό του πολιτικού συστήματος.

Το σχέδιο περιλαμβάνει την ενίσχυση του ΠΑΣΟΚ και την αποδυνάμωση της Νέας Δημοκρατίας για να μην μπορέσει να διασφαλίσει αυτοδύναμη κοινοβουλευτική πλειοψηφία, τόσο στην πρώτη, όσο και στη δεύτερη εκλογική αναμέτρηση.

Μια τέτοια εξέλιξη οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε κυβερνήσεις συνεργασίας στην οποία την πραγματική εξουσία θα ασκεί η διαπλοκή, αφού τα κόμματα θα είναι αποδυναμωμένα.

Τα σχέδια της διαπλοκής έχουν ενεργοποιήσει τα αντανακλαστικά του Μαξίμου.

Κορωνοϊός: Σύσκεψη στο Μέγαρο Μαξίμου

Στενοί συνεργάτες του πρωθυπουργού επαναφέρουν το σενάριο των πρόωρων εκλογών, προβάλλοντας το επιχείρημα ότι αν στηθούν κάλπες την Άνοιξη, τότε η Νέα Δημοκρατία στις δεύτερες εκλογές μπορεί να εξασφαλίσει αυτοδύναμη πλειοψηφία στη Βουλή.

Αντίθετα αν οι εκλογές γίνουν τον Οκτώβριο, τότε η αυτοδυναμία πάει περίπατο με ό,τι συνεπάγεται μια τέτοια εξέλιξη.

Στην κατεύθυνση αυτή εντάσσεται και η κινητοποίηση του κομματικού μηχανισμού για να είναι έτοιμος για το ενδεχόμενο προσφυγής σε κάλπες.

Από την πρώτη ημέρα ανάληψης των καθηκόντων του ο Παύλος Μαρινάκης ανέλαβε πρωτοβουλίες για να μπορέσει να κινητοποιήσει τον κεντρικό κομματικό μηχανισμό και τις κομματικές οργανώσεις που έχουν χτυπηθεί από το σύνδρομο του κρατισμού.

Στελέχη της ΟΝΝΕΔ με εμπειρία σε οργανωτικά ζητήματα μετακινούνται στην Πειραιώς, ενώ έχουν προγραμματιστεί μια σειρά από σεμινάρια με τη συμμετοχή στελεχών των ΝΟΔΕ από όλη την Ελλάδα.

Πάντως, στο Μαξίμου έχουν αρχίσει να ενεργοποιούνται πάσης φύσεως προεκλογικά αντανακλαστικά, ειδικά όσον αφορά επιλογές προσώπων και στρατηγικό σχεδιασμό, με τελικό ορίζοντα τον Απρίλιο του 2023 και τη διενέργεια εκλογών με τη λήξη της θητείας, καθώς μετά από ώριμη σκέψη έχουν καταλήξει ότι χρειάζεται χρόνος για να φανεί αν ο Ν. Ανδρουλάκης θα ξεφουσκώσει ή όχι, ενώ από την άλλη πλευρά, την ώρα τούτη η κορύφωση της πανδημίας και οι πιθανές επιπτώσεις σε οικονομία – τουρισμό αποτρέπουν οριστικά τη διενέργεια εκλογών φέτος την άνοιξη και δίνουν πολύ μικρές πιθανότητες για εθνικές εκλογές το Φθινόπωρο.