Το Netflix ανακοίνωσε την καταστολή της κοινής χρήσης κωδικών πρόσβασης στις ΗΠΑ. Η εταιρία υπηρεσιών streaming είπε ότι άρχισε να ειδοποιεί τα μέλη την Τρίτη σχετικά με τη νέα της πολιτική κοινής χρήσης, σημειώνοντας ότι οι λογαριασμοί Netflix πρέπει να μοιράζονται μόνο σε ένα μόνο νοικοκυριό.

Ο λογαριασμός σας στο Netflix είναι για εσάς και τους ανθρώπους με τους οποίους ζείτε – το νοικοκυριό σας“, ανέφερε η εταιρεία σε ένα email, το οποίο δημοσίευσε στο blog της την Τρίτη.

Το email συνεχίζει λέγοντας ότι τα μέλη μπορούν να μεταφέρουν ένα προφίλ κάποιου εκτός του νοικοκυριού τους, ώστε το άτομο να μπορεί να ξεκινήσει μια νέα συνδρομή για την οποία πληρώνει μόνο του. Εναλλακτικά η εταιρία έδωσε την επιλογή στους χρήστες να μπορούν να πληρώσουν μια επιπλέον χρέωση – 7,99 $ το μήνα – ανά άτομο εκτός του νοικοκυριού τους χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό τους.

Στη σελίδα προγραμμάτων συνδρομής του Netflix , σημειώνεται ότι μπορούν να προστεθούν επιπλέον μέλη στα τυπικά και premium πακέτα του χωρίς διαφημίσεις.

Το Netflix προειδοποίησε ότι θα αυστηροποιήσει τις κατευθυντήριες γραμμές του σχετικά με την κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης σε μια προσπάθεια για την ενίσχυση των εσόδων και των αριθμών συνδρομητών, αμέσως μετά την έναρξη της ανάπτυξης της εταιρείας να παραμένει στάσιμη.

Αρχικά, το Netflix αναμενόταν να εφαρμόσει την καταστολή των χρηστών που δανείζονται άλλους λογαριασμούς για να δημιουργήσουν τα δικά τους προφίλ στα τέλη του πρώτου τριμήνου, αλλά ειδοποίησε τους επενδυτές και τους πελάτες κατά τη διάρκεια μιας κλήσης οικονομικών αποτελεσμάτων τον περασμένο μήνα ότι ωθούσε την κίνηση μέχρι το δεύτερο τρίμηνο.

Ο streamer είπε ότι περισσότερα από 100 εκατομμύρια νοικοκυριά μοιράζονται λογαριασμούς, που είναι περίπου το 43% της παγκόσμιας βάσης χρηστών του. Το Netflix είπε ότι αυτό έχει επηρεάσει την ικανότητά του να επενδύει σε νέο περιεχόμενο.

Διαβάστε περισσότερα