Συνεχίζει τις απολύσεις, όπως φαίνεται, το Netflix.

Η γνωστή πλατφόρμα streaming αποδέσμευσε άλλους 300 εργαζόμενούς της λίγες ημέρες μόλις αφότου είχε απολύσει 150 ακόμα.

Το Netflix απασχολεί 11.000 υπαλλήλους παγκοσμίως και οι περικοπές έγιναν σε πολλούς τομείς της, καθώς τα στελέχη προσπαθούν να μειώσουν το κόστος όπου μπορούν την ώρα που «παλεύουν» με την αποδυναμωμένη τιμή της μετοχής της.

«Σήμερα δυστυχώς απολύσαμε περίπου 300 υπαλλήλους», ανέφερε το Netflix σε ανακοίνωσή του και πρόσθεσε: «Ενώ συνεχίζουμε να επενδύουμε σημαντικά στην επιχείρηση, κάναμε αυτές τις προσαρμογές έτσι ώστε το κόστος μας να αυξάνεται σύμφωνα με την βραδύτερη αύξηση των εσόδων μας. Είμαστε τόσο ευγνώμονες για όλα όσα έχουν κάνει για το Netflix και εργαζόμαστε σκληρά για να τους υποστηρίξουμε σε αυτή τη δύσκολη μετάβαση».

Το Netflix απέλυσε ακόμη 300 εργαζομένους - Έχει χάσει 200.000 συνδρομητές κι αναμένεται να «φύγουν» κι άλλοι

Ολοένα και περισσότεροι συνδρομητές το εγκαταλείπουν το Netflix

Ακόμα, η πλατφόρμα γνωστοποίησε πως έχασε 200.000 συνδρομητές στο τέλος του πρώτου τριμήνου, συρρικνώνοντας την αξία της εταιρείας σχεδόν κατά 70%.

Ανακοίνωσε επίσης ότι αναμένει να χάσει άλλους 2 εκατομμύρια συνδρομητές μέχρι το τέλος του δεύτερου τριμήνου.

Με τα 220 εκατομμύρια συνδρομητές, το Netflix παραμένει ο ξεκάθαρος ηγέτης στην αγορά, αλλά μεγαλώνει ολοένα και περισσότερο ο ανταγωνισμός που δέχεται.

Να θυμίσουμε πως τον περασμένο Ιανουάριο, η μετοχή του Netflix άξιζε πάνω από 600 δολάρια ανά μετοχή, αλλά αυτή η τιμή μειώθηκε σημαντικά και οι μετοχές διαπραγματεύονταν περίπου στα 180 δολάρια.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα που αντιμετωπίζει το Netflix, όμως, είναι πως δεν έχει καταπολεμήσει ακόμα την ανεξέλεγκτη κοινή χρήση κωδικών πρόσβασης.

Τα στελέχη της εταιρείας λένε πως θα έρθουν εξελίξεις άμεσα ενώ σχεδιάζει να επενδύσει συνολικά 17 δισεκατομμύρια δολάρια σε περιεχόμενο.

 

Netflix: Στο τέλος του έτους το νέο φθηνότερο συνδρομητικό πακέτο με διαφημίσεις