Πριν από περίπου δύο μήνες, το Netflix είχε ανακοινώσει πως σχεδίαζε να «βάλει φρένο» στους συνδρομητές της δημοφιλούς πλατφόρμας που χρησιμοποιούσαν κοινούς κωδικούς.

Η εταιρεία υποστηρίζει πως η συγκεκριμένη συνήθεια των πελατών της επηρεάζει αρνητικά την «ικανότητά της να επενδύει σε νέες σειρές και ταινίες».  

Ως αποτέλεσμα, το Netflix άλλαξε τους κανόνες και άρχισε να εφαρμόζει μια νέα πρακτική, σύμφωνα με την οποία όσοι συνδρομητές μοιράζονταν έναν λογαριασμό με άτομα εκτός των νοικοκυριών τους, το Netflix θα επέβαλε έξτρα χρεώσεις για την προσθήκη «συνδεδεμένων λογαριασμών» για έως και δύο άτομα εκτός σπιτιού.

Η τιμολόγηση είναι διαφορετική ανά χώρα και κυμαίνεται σε περίπου 2,13 δολάρια/μήνα στο Περού, 2,99 δολάρια στην Κόστα Ρίκα και 2,92 δολάρια στη Χιλή. Το νέο αυτό πρόγραμμα έχει ήδη ξεκινήσει να λειτουργεί πιλοτικά στο Περού, την Κόστα Ρίκα και τη Χιλή.

Ως αποτέλεσμα, σύμφωνα με το bgr.com, αρκετοί ήταν οι πελάτες οι οποίοι αποφάσισαν να διακόψουν την συνδρομή τους στο Netflix προκειμένου να αποφύγουν τις έξτρα χρεώσεις.

Από την άλλη πλευρά, υπήρχαν επίσης, άτομα τα οποία συνέχισαν κανονικά να μοιράζονται τους λογαριασμούς τους με άλλους χρήστες επειδή το Netflix δεν τους έχει ακόμη ενημερώσει για τη νέα πολιτική. Τέλος, ορισμένοι συνδρομητές επέλεξαν να αγνοήσουν την εν λόγω πολιτική, αλλά δεν έχουν αντιμετωπίσει ακόμη κυρώσεις.

Netflix: Τι σημαίνει ένα νοικοκυριό

Το Netflix εξήγησε πως ορίζει ως «νοικοκυριό» τους ανθρώπους που ζουν στο ίδιο κτίριο. Με άλλα λόγια, δεν έχει να κάνει με το αν έχεις οικογενειακή σχέση ή όχι με άλλο άτομο. Το θέμα είναι να βρίσκεστε στην ίδια τοποθεσία με τα άτομα τα οποία χρησιμοποιούν τον ίδιο λογαριασμό. Παρά αυτή τη φαινομενικά απλή εξήγηση, τα νέα χαρακτηριστικά προκαλούν σύγχυση.

Ένας άντρας από τη Λίμα του Περού, σύμφωνα με το bgr.com, παραδέχεται ότι μοιράζεται τον λογαριασμό του με την κοπέλα, τον αδερφό και τους γονείς του. Όλοι ζουν σε διαφορετικές τοποθεσίες, αλλά κανένας δεν έχει ειδοποιηθεί για νέα πολιτική ή τυχόν επιπλέον χρεώσεις. Ένας ακόμη συνδρομής, που μοιράζεται τον λογαριασμό, αποκαλύπτει πως οι φίλοι του, ναι μεν έλαβαν μια ειδοποίηση σχετικά με την επικύρωση των λογαριασμών τους πριν από περίπου ένα μήνα, παρόλα αυτά στη συνέχεια, απλώς επέλεξαν να αγνοήσουν το συγκεκριμένο μήνυμα.

Ένας εκπρόσωπος εξυπηρέτησης πελατών του Netflix στο Περού κατέστησε σαφές ότι αυτή δεν ήταν μια ομαλή διαδικασία. Το Netflix έχει ξεκάθαρα πολλά προβλήματα να επιλύσει, αναφέρει το bgr.com, προτού μπορέσει να διαθέσει αυτές τις νέες δυνατότητες ευρύτερα. Στο μεταξύ, οι τιμές του Netflix είναι πλέον υψηλότερες από οποιονδήποτε από τους ανταγωνιστές του, με το πρόγραμμα Standard να εκτινάσσεται στα 15,49 δολάρια νωρίτερα φέτος.