Είναι γνωστό ότι οι Αμερικανικές Αρχές, εδώ και αρκετό καιρό παρακολουθούν τις κινήσεις «εφοπλιστών» οι οποίοι φέρονται να μεταφέρουν Ιρανικό πετρέλαιο ως δήθεν Ιρακινό!

Διενεργούν επί της ουσίας ένα εκτεταμένο λαθρεμπόριο για το οποίο οι ΗΠΑ επιβάλουν εκτεταμένες κυρώσεις και έχουν ήδη ενημερώσει σχετικά – και αρμοδίως- τις ελληνικές Αρχές!

Ωστόσο, όπως ενημερώνουν καλά πληροφορημένες πηγές, που γνωρίζουν εκ των έσω πρόσωπα και πράγματα, την ίδια ώρα φέρεται να πραγματοποιείται και ένα λαθρεμπόριο λιπασμάτων, Ρωσικών και κλεμμένων κατά κύριο λόγο , τα οποία διανέμονται στη χώρα μας ως δήθεν Ελληνικά, φέροντας «εγχώριες» ετικέτες και ταμπέλες, προφανώς σε συνεννόηση με αξιωματούχους υπουργείων!

Οι πληροφορίες στο μεταξύ αναφέρουν πως Υπηρεσίες ξένων χωρών, κυρίως Αμερικανικών, που παρακολουθούν κινήσεις Ρώσων πρακτόρων στην ελληνική επικράτεια, κυρίως λόγω του σημαντικού ρόλου της Αλεξανδρούπολης στον πόλεμο της Ουκρανίας, ενημέρωσαν τις ελληνικές αρχές για ενδείξεις περίεργων και υπόπτων κινήσεων – δράσεων Ελλήνων στελεχών του υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης!

Στελέχη ρωσικών εταιρειών και της ρωσικής πρεσβείας στην Ελλάδα φέρεται να έχουν καταφέρει να «πείσουν» στελέχη του υπουργείου υπουργείου αγροτικής ανάπτυξης να περάσει ΚΥΑ για τα λιπάσματα, όπου λιπάσματα ρωσικά που έχουν έρθει στην Ελλάδα, είτε απευθείας είτε μέσω άλλων χωρών όπως Σερβία και Τουρκία με πλαστά πιστοποιητικά προέλευσης να βαφτιστούν λιπάσματα ελληνικών προδιαγραφών χωρίς αναλύσεις που θα αποδεικνύουν την παραγωγή τους στη Ρωσία.

Έτσι ο Έλληνας γεωργός θα διαβάζει λίπασμα ελληνικών προδιαγραφών και θα νομίζει ότι αγοράζει ένα ασφαλές ευρωπαϊκό λίπασμα ενώ είναι ακριβώς το αντίθετο.

Υπάλληλοι ρωσικών εταιρειών έχουν προσεγγίσει Έλληνες συσκευαστές λιπασμάτων υπόσχοντας τους ρωσικά λιπάσματα εκτός προδιαγραφών σε μισή τιμή για να τους δελεάσουν, να τους στηρίξουν.

Στέλεχος του αρμόδιου υπουργείου (γυναίκα υψηλόβαθμη υπάλληλος) που στηρίζει πια απροκάλυπτα τα ρωσικά συμφέροντα, προσπαθεί μάλλον επιτυχώς να πείσει τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης να κάνει το μεγαλύτερο λάθος της πολιτικής του καριέρας μπαίνοντας στο ραντάρ ξένων υπηρεσιών ως ρωσόφιλος γιατί δεν ενδιαφέρεται να κόψει τα ρωσικά πλοκάμια στο υπουργείο του.