Το LinkedIn, το οποίο ανήκει στην Microsoft, ανακοίνωσε τη Δευτέρα ότι καταργεί σχεδόν 700 θέσεις εργασίας απολυοντας τους εργαζομένους, με τους περισσότερους να προέρχονται από τον κλάδο μηχανικών, σύμφωνα με ένα σημείωμα που επικαλείται το CNBC.

Περικοπές σημειώθηκαν επίσης στους κλάδους οικονομικών και ανθρώπινων πόρων της εταιρείας, σύμφωνα με ένα άτομο που γνωρίζει την κατάσταση που ζήτησε να παραμείνει αγνώστων στοιχείων επειδή δεν ήταν εξουσιοδοτημένο να συζητήσουν τις αλλαγές.

Οι μειώσεις έρχονται καθώς το κοινωνικό δίκτυο με προσανατολισμό τις επιχειρήσεις έχει δει την αύξηση των εσόδων από έτος σε έτος να είναι αργή για οκτώ συνεχόμενα τρίμηνα.

Αυξήθηκε μόλις 5% το δεύτερο τρίμηνο, παρόλο που η αύξηση των μελών επιταχύνθηκε κάθε τρίμηνο τα τελευταία δύο χρόνια, δήλωσε η Microsoft τον Ιούλιο.

«Καθώς συνεχίζουμε να εκτελούμε το πλάνο μας για το FY24, πρέπει επίσης να εξελίξουμε τον τρόπο με τον οποίο εργαζόμαστε και τι δίνουμε προτεραιότητα, ώστε να μπορούμε να υλοποιήσουμε τις βασικές πρωτοβουλίες που έχουμε εντοπίσει και οι οποίες θα έχουν τεράστιο αντίκτυπο στην επίτευξη των επιχειρηματικών μας στόχων», οι Mohak Shroff και Tomer Cohen έγραψαν στο σημείωμα στελέχη του LinkedIn.

«Αυτό σημαίνει ότι προσαρμόζουμε τις οργανωτικές μας δομές για να βελτιώσουμε την ευελιξία και την υπευθυνότητα, καθιερώνοντας ξεκάθαρη ιδιοκτησία και οδηγώντας σε βελτιωμένη αποτελεσματικότητα και διαφάνεια μέσω μειωμένων στρωμάτων».

Η Microsoft ανακοίνωσε τον Ιανουάριο ότι θα περικόψει 10.000 υπαλλήλους και θα ακολουθήσει επιπλέον τον Ιούλιο.

Η είδηση έρχεται την ώρα που η συνολική αύξηση των εσόδων της Microsoft έχει υποχωρήσει, ωθώντας τον CEO Satya Nadella να μειώσει το κόστος σε ολόκληρη την εταιρεία.

Αυτές οι νέες απολύσεις προστίθενται στις 10.000 από τον Ιανουάριο, είπε ένας εκπρόσωπος. Το LinkedIn αυξάνει τώρα τις προσλήψεις στην Ινδία, σύμφωνα με το άτομο που γνωρίζει το θέμα.

Microsoft, αφαιρεί το Teams απο το πακέτο “Microsoft 365” σε ΕΟΧ και Ελβετία

Διαβάστε ακόμη: