search

ΚΟΣΜΟΣ

Το ΗΒ σχεδιάζει στόλο μικρών πυρηνικών αντιδραστήρων για την καταπολέμηση της ενεργειακής κρίσης

Η προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου να προωθήσει την πυρηνική ενέργεια ως πιο πράσινη εναλλακτική έχει πλέον ξεπεράσει την τελευταία της κίνηση με την εξαγορά του πυρηνικού σταθμού της Κίνας τον Νοέμβριο και το μερίδιο…

uknuclearreactors

Η προσπάθεια του Ηνωμένου Βασιλείου να προωθήσει την πυρηνική ενέργεια ως πιο πράσινη εναλλακτική έχει πλέον ξεπεράσει την τελευταία της κίνηση με την εξαγορά του πυρηνικού σταθμού της Κίνας τον Νοέμβριο και το μερίδιο 50% της εταιρείας που σχεδιάζει το μεγάλο έργο στην ανατολική ακτή της Αγγλίας.

Η κυβέρνηση αναζητά προτάσεις από ομάδες στους κατασκευαστικούς και αναπτυξιακούς τομείς για τεχνολογίες μικρών αρθρωτών πυρηνικών αντιδραστήρων (SMR), σύμφωνα με έκθεση που δημοσιεύθηκε από την Engineering News-Record.

Συμφωνία για την κατασκευή του αντιδραστήρα ελαφρού νερού υπό πίεση SMR-160 στο ΗΒ

Σε ανακοίνωση της 19ης Δεκεμβρίου, η Balfour Beatty με έδρα το Λονδίνο είπε ότι κατέληξε σε συμφωνία με την Hyundai Engineering and Construction και το βρετανικό τμήμα του Jupiter της Φλόριντα με την εταιρεία πυρηνικής ενέργειας Holtec International.

Το σύμφωνο προβλέπει ενέργειες για να υποστηρίξει τη μηχανική και την κατασκευή του αντιδραστήρα ελαφρού νερού υπό πίεση SMR-160 του αμερικανικού κατασκευαστή στη Βρετανία, ο οποίος θα παράγει ισχύ 160 MW και θα μπορούσε να κάνει τον Balfour Beatty έναν από τους πρώτους εργολάβους του Ηνωμένου Βασιλείου που κατασκεύασαν ένα SMR στη Βρετανία.

Η προαιρετική διαδικασία αποδοχής σχεδίου από την κυβέρνηση, η οποία αφορά τη διαχείριση απορριμμάτων, την προστασία του περιβάλλοντος και την ασφάλεια και ασφάλεια των αντιδραστήρων, θα εισαχθεί από την Holtec το επόμενο έτος.

Ωστόσο, η διαδικασία αδειοδότησης του εργοστασίου για συγκεκριμένο χώρο διαφέρει από αυτήν.

Διαβάστε ακόμη: