Σήμερα αναμένεται να γίνει η ιατροδικαστική εξέταση, που θα ρίξει φως στα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου, Βασίλη Τόπαλου.

Ο ιατροδικαστής θα διαπιστώσει αν τελικά ο πρωταθλητής Ευρώπης τραυματίστηκε από την πτώση του στην τουαλέτα του γυμναστηρίου ή από προηγούμενα χτυπήματα στο κεφάλι κατά τη διάρκεια αγώνα σπάρινγκ.

Την ίδια ώρα, η αντεισαγγελέας του Αρείου Πάγου, αρμόδια για θέματα αθλητικής βίας, έχει διατάξει τη διενέργεια προκαταρκτικής εξέτασης για τα αίτια θανάτου του 16χρονου πυγμάχου.

Βασίλης Τόπαλος: Συγκλονίζουν μητέρα και γιαγιά

Συγκλονιστικά είναι όσα είπε η μητέρα του Βασίλη Τόπαλου στην εκπομπή Live News για τον γιο της.

«Δεν περιγράφεται αυτό το πράγμα. Όταν επέστρεψε από την Ιταλία, όταν επέστρεψε με το χρυσό το μετάλλιο. Όταν ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος στην Ιταλία το παιδί μου δάκρυσε, συγκινήθηκε, το έχω και σε βίντεο. Και μου έλεγε: “Μαμά, εμείς εκεί πάνω δίνουμε την ψυχή μας για τη σημαία μας. Γιατί εκεί πάνω δεν ήμουν Βασίλης, ήμουν Ελλάδα“» δήλωσε, ξεσπώντας σε λυγμούς για τον χαμό του παιδιού της.

Από την άλλη η γιαγιά του, μιλώντας στον Alpha αποκάλυψε πως στην τελευταία αυτή προπόνηση, στην οποία κατέρρευσε ο 16χρονος πυγμάχος, είχε παλέψει με έναν 20χρονο αθλητή, ο οποίος ήταν 70 κιλά, δηλαδή δέκα κιλά βαρύτερος από εκείνον.

«Λιποθύμησε φαίνεται και έπεσε και χτύπησε βαριά το κεφάλι του. Το μωρό μας βρέθηκε στην εντατική. Εκεί έπεσε σε κώμα 17 μέρες και πέθανε. Εμείς μάθαμε ότι έγινε σπάρινγκ, τον βάλανε με έναν 20χρονο κάπου 70 κιλά και το δικό μας ήταν 60 κιλά και 16 ετών. Αυτό ξέρουμε», είπε.

Βασίλης Τόπαλος: Η ανακοίνωση του νοσοκομείου

Ο Βασίλης Τόπαλος επί 17 μέρες έδινε μάχη στη ΜΕΘ του Τζάνειο Νοσοκομείου για να κρατηθεί στη ζωή. Όμως μια μέρα μετά την ονομαστική του εορτή δεν τα κατάφερε και άφησε την τελευταία του πνοή.

Σε ανακοίνωσή της η διοίκηση του νοσοκομείου αναφέρει:

«O ασθενής Τ.Β., διακομίσθηκε με το Ε.Κ.Α.Β. στο τμήμα επειγόντων περιστατικών, την 16/12/2022 σε κωματώδη κατάσταση, μετά από αναφερόμενη πτώση. Διασωληνώθηκε και υπεβλήθη σε κλινικό και απεικονιστικό έλεγχο, ο οποίος ανέδειξε βαρύτατη κρανιοεγκεφαλική κάκωση. 

Χειρουργήθηκε επειγόντως για αφαίρεση οξέος υποσκληριδίου αιματώματος και στη συνέχεια διακομίσθηκε διασωληνωμένος, ώρα 18:40 μ.μ. στην ΜΕΘ του Νοσοκομείου, σε βαριά κλινική κατάσταση και ετέθη άμεσα σε έντονη αποιδηματική αγωγή για τον έλεγχο του εκτεταμένου εγκεφαλικού οιδήματος. 

Παρά την εντατική φαρμακευτική αγωγή και την υποστήριξη όλων των ζωτικών του λειτουργιών, ο ασθενής δεν παρουσίασε κλινική και απεικονιστική βελτίωση κατά τη διάρκεια της νοσηλείας του. Η κλινική του εικόνα και ο απεικονιστικός έλεγχος παρουσίαζε συνεχή επιδείνωση και τελικώς ο ασθενής κατέληξε στις 02/01/2023 και ώρα 14:16 μ.μ.».

Η εξόδιος ακολουθία του 16χρονου πρωταθλητή θα γίνει την Πέμπτη στις 14:30 στο νεκροταφείο του Σχιστού.

Διαβάστε ακόμη: