Τα κατορθώματα του Παύλου Πολάκη, η ακατάσχετη αιμορραγία ψηφοφόρων του ΣΥΡΙΖΑ που κατευθύνονται στο ΠΑΣΟΚ στα προπύργια της Κεντροαριστεράς, η κρίση διαρκείας με την «ΑΥΓΗ» και τα μαύρα μαντάτα από τις δημοσκοπήσεις, προκαλούν νευρική κρίση στον Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος καταφεύγει αναγκαστικά σε έναν επικίνδυνο τακτικισμό στην εναγώνια προσπάθειά του να πολώσει το κλίμα.

Το σίριαλ με την «ΑΥΓΗ» συνεχίζεται αφού οι εργαζόμενοι μπλοκάρουν την απόφαση του πολιτικού συμβουλίου για απολύσεις, απειλώντας με απεργιακές κινητοποιήσεις διαρκείας.

Τα κόλπα της ηγετικής ομάδας έχουν εξαντληθεί και η Κουμουνδούρου βρίσκεται αντιμέτωπη με μια μόνιμη εστία κρίσης με τον μηχανισμό προπαγάνδας που είχε στήσει.

Το κλίμα επιβαρύνουν οι δημοσκοπήσεις και ειδικά η κατάρρευση των ποσοστών του ΣΥΡΙΖΑ στην Κρήτη.

Σε όλα αυτά προστίθενται και οι δυσκολίες από το διαρκώς ανεβασμένο συνέδριο.

Η κατάσταση που έχει διαμορφωθεί στα κορυφαία κλιμάκια του ΣΥΡΙΖΑ είναι αδιέξοδη, αναγκάζοντας τον Αλέξη Τσίπρα να εγκαταλείψει κάθε απόπειρα ανοίγματος στην Κεντροαριστερά, επικεντρώνοντας την τακτική του στη συσπείρωση του σκληρού πυρήνα.

Γι΄ αυτό αναγκαστικά ταυτίζεται με τον Κώστα Βαξεβάνη, καλύπτει απόλυτα τις καθεστωτικές πρακτικές του Πολάκη και επαναφέρει στο προσκήνιο διάφορες αθλιότητες για δήθεν παρακράτος την ώρα που η Δικαιοσύνη διερευνά τις παρακρατικές δραστηριότητες κορυφαίων υπουργών της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ.

Ο Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται σε ένα απόλυτο αδιέξοδο, ενώ φαίνεται ότι τον εγκαταλείπουν και οι παράγοντες της διαπλοκής, οι οποίοι είχαν ευνοηθεί από τη διακυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και με τους οποίους μέχρι τώρα είχε κρατήσει ανοιχτό ένα δίαυλο επικοινωνίας.

Όπως αντιλαμβάνεστε ο Λούλης δικαιώνεται με απόλυτο τρόπο για την εκτίμηση που διατύπωσε ότι το μόρφωμα του ΣΥΡΙΖΑ κατάφερε να καταπιεί τον Αλέξη Τσίπρα.