Ήταν τον περασμένο Ιούλιο όταν η Hyundai αποκάλυψε την κορυφαία έκδοση N του αμιγώς ηλεκτροκίνητου Ioniq 5. Η κορεάτικη εταιρία ετοιμάζεται να ανεβάσει ακόμα πιο ψηλά τον πήχη των επιδόσεων στην ηλεκτροκίνηση, αποκαλύπτοντας το νέο NPX1. Οι πρώτες πληροφορίες αναφέρουν ότι πρόκειται για ένα αγωνιστικό όχημα, το οποίο θα βασιστεί στο Ioniq 5 N.

Υπενθυμίζουμε ότι το ισχυρότερο Ioniq 5 N παράγει έως 650 ίππους (στη λειτουργία boost), επιταχύνει από 0-100 χλμ./ώρα εντός μόλις 3,4 δευτ. και η τελική του ταχύτητα αγγίζει τα 260 χλμ./ώρα!

H αποκάλυψη του νέου Hyundai NPX1 θα πραγματοποιηθεί στο πλαίσιο της Έκθεσης Αυτοκινήτου στο Τόκιο. Προς το παρόν δημοσιεύτηκαν κάποιες σκοτεινές teaser φωτογραφίες του μέσω των οποίων μπορούμε να διακρίνουμε την «αγριεμένη» του αμφίεση.

Παρατηρούμε ότι διαθέτει μεγάλη αεροτομή οροφής, τονισμένα φτερά, carbon καλύμματα πλευρικών καθρεφτών, μπλε δαγκάνες φρένων, επιθετικότερη μπροστινή ποδιά, πλευρικά μαρσπιέ και πίσω διαχύτη.

Εκτιμάται ότι το νέο NPX1 θα έχει κοινούς παρονομαστές με το Ioniq 5 eN1 Cup, το οποίο εμφανίστηκε στο N Festival τον περασμένο μήνα στην Κορέα. Η ανάπτυξή του αναμένεται να ολοκληρωθεί τον επόμενο μήνα και στην πίστα θα εμφανιστεί τον Μάιο.

Αυτά που γνωρίζουμε για το Ioniq 5 eN1 Cup είναι ότι σε σύγκριση με το «συμβατικό» Ioniq 5 Ν, το βάρος του έχει μειωθεί 250 κιλά και η απόσταση του αμαξώματος από το έδαφος χαμήλωσε 71 χλστ., χάρη στη ρυθμιζόμενη ανάρτηση.

Οι τροχοί των 18 ιντσών ντύνονται με slick ελαστικά διαστάσεων 280/680, ενώ φρενάρουν με δαγκάνες έξι εμβόλων εμπροστά και τεσσάρων εμβόλων πίσω. Επίσης, εξοπλίζεται με rollcage συμβατό με τις προδιαγραφές της FIA, πολυανθρακικά πλαϊνά και πίσω παράθυρα, και ειδικό διακόπτη για την περίπτωση υπερθέρμανσης της μπαταρίας.

Διαβάστε ακόμη: