search

AREA 51

Το ενεργειακό κόστος διαιρεί και διχάζει ΣΕΒ και βιομήχανους – «Απειλές» και «βαριές κουβέντες» μεταξύ πρωτοκλασάτων επιχειρηματιών!

Οι βιομήχανοι που έχουν πλήττονται από την ενεργειακή κρίση έχουν στραφεί κατά των βιομηχάνων που έχουν μονάδες παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας, με εμπλοκή σε φυσικό αέριο και πετρέλαια!

Το ενεργειακό κόστος διαιρεί και διχάζει ΣΕΒ και βιομήχανους - «Απειλές» και «βαριές κουβέντες» μεταξύ πρωτοκλασάτων επιχειρηματιών!

Από το ένα μέτωπο στο άλλο! Και τι μέτωπο! Με εκτόξευση εκατέρωθεν απειλών και με βαριές κουβέντες μεταξύ πρωτοκλασάτων επιχειρηματιών!

Οι βιομήχανοι που πλήττονται από την ενεργειακή κρίση, έχουν πλέον στραφεί ανοιχτά κατά των βιομηχάνων που έχουν μονάδες παραγωγής και εμπορίας ηλεκτρικής ενέργειας και κατά συναδέλφων τους που θησαυρίζουν με εισαγωγές είτε φυσικού αερίου οποιασδήποτε μορφής είτε πετρελαίου.

Γιατί οι ίδιοι υφίστανται τις οδυνηρές συνέπειες των πανάκριβων καυσίμων, που εκτινάσσει το κόστος λειτουργίας τους και αυξάνει ταυτόχρονα και το κόστος παραγωγής ανά μονάδα προϊόντος, καθιστώντας τα ακριβότερα προς τον τελικό καταναλωτή, σε σχέση με ομοειδή εισαγόμενα προϊόντα

Συμβαίνουν ουσιαστικά πρωτόγνωρες καταστάσεις, όπου παλαιοί ανταγωνιστές – που δεν έλεγαν ούτε καλημέρα μεταξύ τους – έγιναν ξαφνικά φίλοι, στρεφόμενοι κατά άλλων παλαιών φίλων, με τους οποίους πλέον έχουν αντιτιθέμενα συμφέροντα!

Η γενικότερη οικονομική κρίση και δη η ενεργειακή, έχει επιφέρει αναταράξεις και ανατροπές μεγάλης στο επιχειρηματικό τοπίο, τις συνέπειες των οποίων δεν γνωρίζουμε ακόμα, καθώς ακόμα οι συμμαχίες είναι υπό διαμόρφωση και οι ισορροπίες ιδιαίτερα εύθραυστες.

Μια ματιά μόνο να ρίξει κάποιος στη σύνθεση των κοινοπραξιών που διεκδικούν όποιο έργο, οποιασδήποτε τάξης και μεγέθους και πως αυτές αλλάζουν στην επόμενη προκήρυξη, μπορεί να αντιληφθεί ότι ο επιχειρηματικός χάρτης αλλάζει και φέρνει στο προσκήνιο και νέους παίκτες, που αμφισβητούν ευθέως την παραδοσιακή ελίτ των βιομηχάνων.

Βέβαια η συνολική πίττα προς διανομή είναι πολύ μεγάλη, οπότε δεν πρόκειται οι τωρινές κόντρες, να εξελιχθούν και σε…επανάσταση μέρους της βιομηχανικής και επιχειρηματικής τάξης της χώρας.

Διαβάστε ακόμη: