Το μουσείο κέρινων ομοιωμάτων Madame Tussauds στο Λονδίνο πρόσθεσε μια φιγούρα της σύντομα βασίλισσας Καμίλα δίπλα στον βασιλιά Κάρολο Γ΄ στη συλλογή της βασιλικής οικογένειας.

Επί του παρόντος, γνωστή ως Queen Consort, η Camilla πρόκειται να στεφθεί στο πλευρό του συζύγου της, βασιλιά Charles III, το Σάββατο 6 Μαΐου.

Η κέρινη φιγούρα φοράει μια αναδημιουργία του φορέματος που φορούσε η Camilla στην ετήσια Διπλωματική Δεξίωση τον Δεκέμβριο του 2022, μαζί με αντίγραφα κοσμημάτων που φόρεσε εκείνη τη νύχτα, ως φόρο τιμής στην εκλιπούσα βασίλισσα Ελισάβετ Β’.

«Η φιγούρα της βασίλισσας Camilla φοράει ένα όμορφο ρούχο που αποτίει φόρο τιμής σε μια εκδήλωση που παρευρέθηκε στο Παλάτι του Μπάκιγχαμ τον Δεκέμβριο του 2022. Συνεργαστήκαμε απευθείας με την Άννα Βαλεντάιν, τη σχεδιάστρια του φορέματος που αναδημιουργούσε το ρούχο για εμάς», εξήγησε η Jo Kinsey της Madame Tussauds.

Τα αξεσουάρ της περιλαμβάνουν αντίγραφα της βελγικής τιάρας από ζαφείρι της αείμνηστης Βασίλισσας, κολιέ από ζαφείρι George VI, δαχτυλίδι αρραβώνων Art Deco και ουαλικό χρυσό γαμήλιο συγκρότημα, καθώς και το αστέρι του Order of the Garter – του Βασιλικού Οικογενειακού Τάγματος της Βασίλισσας Ελισάβετ Β’.

Το κέρινο ομοίωμα της Camilla θα στέκεται στο τμήμα «The Royal Palace Experience» του μουσείου δίπλα στη φιγούρα του συζύγου της, η οποία έχει επισκευαστεί για το επαναλανσάρισμα.

Διαβάστε περισσότερα