Το LA LISTE αποκάλυψε τα Mediterranean Special Awards 2023, ένα από τα οποία απέσπασε και το Delta Restaurant, σε επίσημο δείπνο στο Μόντε Κάρλο και με την παρουσία του Πρίγκιπα Αλβέρτου Β’.

Ο παγκόσμιος οδηγός εστιατορίων συγκέντρωσε σεφ και περιοχές από την περιοχή της Μεσογείου, που διακρίνονται για την πρωτοπορία και την αυθεντικότητα, εγκαινιάζοντας ένα νέο γαστρονομικό γεγονός του κλάδου.

Μεταξύ των βραβευθέντων ήταν και το Delta Restaurant, με επικεφαλής το χαρισματικό δίδυμο των Γιώργου Παπαζαχαρία – Θάνου Φέσκου, που ξεχώρισαν για τις πρωτοποριακές τους τεχνικές, τον σεβασμό προς την πρώτη ύλη αλλά και τη zero waste νοοτροπία που διέπει τη λειτουργία του εστιατορίου.

Με βασικό αξίωμα «καμία απώλεια, καμία σπατάλη», το Delta Restaurant υιοθετεί ένα βιώσιμο μοντέλο λειτουργίας που σέβεται τους πόρους της φύσης, αναδεικνύοντας, παράλληλα, στη συνείδηση του κοινού, τη σημασία της αειφορίας στη γαστρονομία. Τα νέα βραβεία LA LISTE υπερασπίζονται το μαγειρικό ταλέντο και την καινοτομία και, πάνω απ’ όλα, τη δέσμευση για τη διατήρηση του περιβάλλοντος και της βιοποικιλότητας σε ολόκληρη την περιοχή της Μεσογείου.

Οι τριάντα νικητές από δεκατέσσερις χώρες της Μεσογειακής λεκάνης που βραβεύτηκαν, συνθέτουν το στιγμιότυπο της διατροφικής κληρονομιάς και του πολιτισμού αυτής της διαφορετικής ακτογραμμής, καθώς και μία πλατφόρμα σε μία νέα κοινότητα δυναμικών σεφ, στην περιοχή που χαρακτηρίζεται από την αφθονία και τον πλούτο των πρώτων υλών. Το βραβείο παρέλαβε η Restaurant Manager, Jana Cechova.

Το Delta είναι ένα εστιατόριο σύγχρονης ελληνικής κουζίνας υψηλής γαστρονομίας που λειτουργεί από το Δειπνοσοφιστήριο στο Κέντρο Πολιτισμού Ίδρυμα «Σταύρος Νιάρχος», από τον Ιούλιο του 2021. Το Delta δημιουργήθηκε με πρωτοβουλία και δωρεά του Ιδρύματος «Σταύρος Νιάρχος», με στόχο να αποφέρει γαστρονομικό προορισμό αντί των υψηλών προδιαγραφών του ΚΠΙΣΝ.

Διαβάστε ακόμη: