Ο κίτρινος χρυσός κυριάρχησε για πολλές δεκαετίες στα ρολόγια, την δεκαετία του ’90 ωστόσο άρχισε να φεύγει από την μόδα, με τους οίκους ωρολογοποιίας να προτιμούν τον λευκό χρυσό και τη πλατίνα, καθώς και πιο σπορ εναλλακτικές, όπως το τιτάνιο και το ανοξείδωτο ατσάλι.

Όπως όμως συμβαίνει και με τις τάσεις τις μόδας, οι οποίες κάποια στιγμή επιστρέφουν, το ίδιο θα λέγαμε και με τα χρυσά ρολόγια, καθώς μόνο το 2022, είδαμε την κυκλοφορία δεκάδων μοντέλων από εξέχουσες μάρκες. Αν λοιπόν σκέφτεστε να προχωρήσετε ένα βήμα πιο πέρα από το ανοξείδωτο ατσάλι, τώρα ίσως είναι η τέλεια στιγμή να επενδύσετε σε ένα κλασικό χρυσό μοντέλο, είτε είναι καινούργιο είτε μεταχειρισμένο. Πολλά μοντέλα μάλιστα πωλούνται σε πολύ υψηλές τιμές στην δευτερογενή αγορά με συνέπεια να είναι ξανά στο επίκεντρο της μόδας

Δείτε ορισμένα μοντέλα που μπορεί να σας ενδιαφέρουν.

Vacheron Constantin Historiques 222 Re-Edition

Το come back των χρυσών ρολογιών!

Η Vacheron Constantin κυκλοφόρησε μια νέα έκδοση του Les Historiques 222 στην φετινή έκθεση Watches and Wonders, η οποία διαθέτει πολλά χαρακτηριστικά του πρωτότυπου μοντέλου που σχεδιάστηκε από τον 24χρονο τότε Jorg Hysek, και παρουσιάστηκε έναν χρόνο μετά το Nautilus (1976).

Η νέα έκδοση φιλοξενεί τον in-house μηχανισμό 2455/2 της Vacheron, ο οποίος χτυπά με συχνότητα 28.800 δονήσεις/ώρα και προσφέρει απόθεμα ισχύος 40 ώρες.

Cartier Tank Louis Cartier

Η πιο πρόσφατη ερμηνεία της Cartier για το Tank Louis Cartier είναι η επιτομή του μοντέρνου ρολογιού. Αν και μέτριο σε μέγεθος (33,7mm), το σχέδιο είναι απόλυτα μοντέρνο με μια κάσα από ροζ χρυσό και ένα μοναδικό, γεωμετρικό σχέδιο καντράν που χαρακτηρίζεται από δώδεκα ρωμαϊκούς αριθμούς ωρών.

Panerai Luminor GoldTech Calendario Perpetuo Experience

Στην συγκεκριμένη περίπτωση, έχουμε τις τολμηρές αναλογίες που περιμένετε από ένα καταδυτικό ρολόι: από την κάσα των 44 χιλιοστών έως τη βουρτσισμένη στεφάνη του που είναι κατασκευασμένα από όμορφο ροζ χρυσό. Πρόκειται για μία περιορισμένη έκδοση 33 τεμαχίων, η οποία έχει το πρόσθετο πλεονέκτημα ενός διηνεκούς ημερολογίου και της λειτουργίας dual time.