Οι τιμές των κρυπτονομισμάτων κινήθηκαν υψηλότερα την Τρίτη, αφού η ρυθμιστική αρχή κινητών αξιών του Χονγκ Κονγκ ανακοίνωσε ότι θα επιτρέψει τη λιανική διαπραγμάτευση ορισμένων περιουσιακών στοιχείων κρυπτονομισμάτων από την 1η Ιουνίου.
Το Bitcoin σημείωσε άνοδο 1,7% στα 27.293,64 δολάρια, σύμφωνα με την Coin Metrics. Το μεγαλύτερο κρυπτονόμισμα διαπραγματεύεται σε μικρό εύρος όλο τον Μάιο, δυσκολεύοντας να σπάσει σημαντικά πάνω από τα 30.000 $, αλλά να παραμείνει πάνω από τα $25.000. Το Ether σημείωσε άνοδο περισσότερο από 2% στα 1.855,28 $.
Αργά το βράδυ της Δευτέρας, η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ δήλωσε ότι θα επιτρέψει στους ιδιώτες επενδυτές να διαπραγματεύονται ορισμένα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης από τον επόμενο μήνα σε εγγεγραμμένες πλατφόρμες συναλλαγών.
Η κίνηση ήταν ευρέως αναμενόμενη, με την ανακοίνωση να σηματοδοτεί το τέλος ενός αιτήματος για δημόσιο σχόλιο που δημοσίευσε τον Φεβρουάριο σχετικά με τις προτεινόμενες κανονιστικές απαιτήσεις της σχετικά με το λιανικό εμπόριο κρυπτονομισμάτων.
Οι νέες κατευθυντήριες γραμμές αποτελούν μέρος μιας ευρύτερης προσπάθειας του Χονγκ Κονγκ να γίνει παγκόσμιος κόμβος κρυπτογράφησης.
Αυτή η φιλοδοξία έρχεται σε έντονη αντίθεση με την Κίνα, η οποία απαγόρευσε τις συναλλαγές κρυπτονομισμάτωντο 2021, καθώς και τις ΗΠΑ, όπου η ρυθμιστική στάση έναντι των κρυπτονομισμάτων έχει γίνει εχθρική μετά την κατάρρευση του FTX.
Η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς και Μελλοντικής Εκπλήρωσης του Χονγκ Κονγκ έχει ήδη αδειοδοτήσει δύο πλατφόρμες ψηφιακών περιουσιακών στοιχείων, τις OSL και Hash Blockchain, και είναι πιθανό κάποιες να διαπραγματεύονται ήδη ενεργά υπεράκτια.
Σημειώνεται πάντως ότι και τα δύο περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης δυσκολεύτηκαν να κάνουν σημαντικές κινήσεις προς οποιαδήποτε κατεύθυνση τον Μάιο.
Ενώ η αγορά δεν διαθέτει μεγάλους καταλύτες και οι επενδυτές παρακολουθούν στενά τις διαπραγματεύσεις για το ανώτατο όριο του χρέους, οι συναλλαγές παρέμειναν σχετικά ακίνητες και το bitcoin έχει επιστρέψει στη συμπεριφορά του ως περιουσιακό στοιχείο κινδύνου.