Τα κρυπτονομίσματα είναι η πιο διαδεδομένη επένδυση που κατέχουν οι επενδυτές της Gen Z, μια τάση που  μεγαλώνει σε μια εποχή που χαρακτηρίζεται από τεχνολογικές αλλαγές, μέσα κοινωνικής δικτύωσης και ευκολότερη πρόσβαση στις επενδύσεις, σύμφωνα με μια νέα κοινή έκθεση από το CFA Institute and Financial Industry (Ίδρυμα Εκπαίδευσης Επενδυτών της Ρυθμιστικής Αρχής).

Ωστόσο, ενώ οι νέοι μπορούν να αντέξουν οικονομικά να αναλάβουν περισσότερο επενδυτικό κίνδυνο σε σχέση με παλαιότερες γενιές, η χρήση της κρυπτογράφησης ως βάσης ενός επενδυτικού χαρτοφυλακίου είναι παρόλα αυτά ένα επικίνδυνο στοίχημα λόγω της αστάθειάς του, λένε οι ειδικοί.

Η έκθεση έρχεται σε συνέχεια της είδησης ότι η Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς μήνυσε την Coinbase, το μεγαλύτερο ανταλλακτήριο κρυπτογράφησης των ΗΠΑ, την Τρίτη.

Η  Επιτροπή Κεφαλαιαγοράς των ΗΠΑ ισχυρίστηκε ότι η εταιρεία πουλούσε επενδυτικούς τίτλους ενώ δεν ήταν εγγεγραμμένη για να το κάνει. Η SEC μήνυσε επίσης τον αντίπαλο Binance τη Δευτέρα.

Τα Crypto ελλοχεύουν κινδύνους εάν οι επενδυτές δεν διαφοροποιηθούν

Το 55% των ενηλίκων επενδυτών Gen Z επενδύουν επί του παρόντος σε κρυπτογράφηση, σύμφωνα με την κοινή έκθεση Finra-CFA Institute.

Το Gen Z είναι μια ομάδα που γεννήθηκε στα τέλη της δεκαετίας του 1990 και στον 21ο αιώνα, που σημαίνει ότι τα παλαιότερα μέλη της είναι στα 20 τους χρόνια.

Οι μεμονωμένες μετοχές κατέλαβαν τη δεύτερη θέση, κατέχονται από το 41% αυτών των επενδυτών, ακολουθούμενες από τα αμοιβαία κεφάλαια (35%), τα μη ανταλλάξιμα μάρκες (25%) και τα χρηματιστήρια (23%), ανέφερε η έκθεση.

Συγκριτικά, τα αμοιβαία κεφάλαια ήταν η πιο κοινή συμμετοχή μεταξύ των επενδυτών Gen X, μια ομάδα που γεννήθηκε μεταξύ 1965 και 1980.

Το 47%  κατείχε αμοιβαία κεφάλαια, ακολουθούμενα από μεμονωμένες μετοχές (43%) και κρυπτογράφηση (39%).

Η σχετικά υψηλή συγκέντρωση του Gen Z σε κρυπτονομίσματα – παραδείγματα των οποίων περιλαμβάνουν το bitcoin και το ethereum – και μεμονωμένες μετοχές «μπορεί να προκαλέσει ανησυχία» εάν οι επενδυτές δεν εξετάζουν και δεν διαχειρίζονται επαρκώς τον κίνδυνο, δήλωσε ο Gerri Walsh, πρόεδρος του Finra Investor Education Foundation.

Διαβάστε περισσότερα