Το Bitcoin ανήλθε σε νέο υψηλό για το 2023 την Πέμπτη, καθώς η αισιοδοξία γύρω από μια πιθανή έγκριση του ETF του bitcoin συνέχισε να αυξάνεται.

Η τιμή του εμβληματικού κρυπτονομίσματος αυξήθηκε περισσότερο από 3,5% στα 37.000 δολάρια για πρώτη φορά από τον Μάιο. Η τελευταία διαπραγμάτευση ήταν στα 36.974 δολάρια. Το Ethereum άλλαξε ελάχιστα αλλά κράτησε πρόσφατα κέρδη και διαπραγματευόταν ακριβώς κάτω από το βασικό επίπεδο των 2.000 δολαρίων.

Η άνοδος της τιμής του Bitcoin πυροδότησε ένα κύμα σύντομης ρευστοποίησης στη διάρκεια της νύχτας, το οποίο ώθησε τις τιμές των κρυπτονομισμάτων υψηλότερα, δήλωσε η Clara Medalie, επικεφαλής της έρευνας στον πάροχο κρυπτογραφικών δεδομένων Kaiko. «Κατά τη διάρκεια του περασμένου έτους, οι αγορές κρυπτογράφησης αναζητούσαν απεγνωσμένα έναν καταλύτη μέσα σε μια θάλασσα κακών ειδήσεων και τα νέα του ETF ήταν μια ευπρόσδεκτη ανάπαυλα», είπε. «Αν έρθει [έγκριση ETF], μπορεί να δούμε μια άλλη μεγάλη αύξηση ή θα μπορούσαμε να παρακολουθήσουμε την έκτασή της αυτή τη στιγμή. Τελικά, είναι πολύ νωρίς για να πούμε αν το ράλι έχει πόδια, αλλά τα πράγματα φαίνονται πολλά υποσχόμενα».

Άλλα περιουσιακά στοιχεία κρυπτογράφησης καθώς και μετοχές κρυπτονομισμάτων οδήγησαν το κύμα τιμών Bitcoin την Πέμπτη.

Η Solana, μία από τις μεγαλύτερες επιδόσεις στην κρυπτογράφηση φέτος, κέρδισε 11%. Οι μάρκες δεμένες με τον Cardano και Polygon αυξήθηκαν 4% και 3%, αντίστοιχα.

«Και, όπως είδαμε, όταν τα Bitcoin αυξάνονται, το Ethereum και άλλα altcoin τείνουν να ακολουθούν λίγο αργότερα», δήλωσε ο Darius Tabatabai, συνιδρυτής στο αποκεντρωμένο χρηματιστήριο Vertex Protocol. «Ήδη, με το bitcoin να αυξάνεται πάνω από 120% από έτος μέχρι σήμερα, βλέπουμε πολλά άλλα νομίσματα να γίνονται ανοδικά και οι όγκοι συναλλαγών να επανέρχονται».

Πριν ανοίξει η αγορά, οι μετοχές του παρόχου υπηρεσιών κρυπτογράφησης Coinbase σημείωσε άνοδο 3,7%, ενώ το bitcoin proxy Microstrategy κέρδισε 4,7%. Block και Robinhood , που και οι δύο προσφέρουν υπηρεσίες συναλλαγών κρυπτογράφησης, ήταν υψηλότερες κατά περισσότερο από 1% η καθεμία.

Εν τω μεταξύ, οι μετοχές εξορύξεων Bitcoin απολάμβαναν μεγαλύτερη άνοδο.

Marathon Digital και Riot, το μεγαλύτερο από τα αποθέματα εξόρυξης, σημείωσε άνοδο 10% και 6%, αντίστοιχα. CleanSpark και Εξόρυξη κρυπτογράφησης σημείωσαν άνοδο 7% έκαστη στις συναλλαγές πριν από την αγορά.

Διαβάστε ακόμη: